Cum să ai un profil online atractiv! Un studiu științific despre site-urile de dating

Data: 27/11/2022 | Autor: .

Un nou studiu la care au luat parte utilizatorii site-urilor de întâlniri online a constatat o corelație între originalitatea percepută a textului din profilurile de întâlniri și percepția mai mare a atractivității. Tess van der Zanden și colegii săi de la Universitatea Tilburg din Olanda și-au publicat recent concluziile în revista PLOS ONE și au subliniat caracteristicile profilurilor „originale”.

Cercetările anterioare au arătat o relație între originalitatea textelor, cum ar fi poezia și versurile cântecelor, și popularitatea acestora.

Cu toate acestea, se știe mai puțin despre modul în care originalitatea afectează percepția cititorilor asupra autorului și despre ce aspecte ale unui text îl fac să pară original. În plus, nicio cercetare anterioară nu a analizat în mod specific relația dintre originalitatea percepută și atracția în cadrul profilurilor de dating online.

Van der Zanden și colegii săi au chestionat 1.234 de utilizatori de site-uri de întâlniri online cu privire la originalitatea textului din mai multe profiluri de întâlniri, din perspectiva percepției legate de personalitatea și atractivitatea proprietarilor de profiluri.

Majoritatea utilizatorilor de pe site-urile incluse în studiu aveau peste 50 de ani. Pentru a proteja confidențialitatea proprietarilor, toate cele 308 profiluri utilizate pentru cercetare au suferit modificări.

Cum eviti sa te faci de râs pe internet! Pericolele rețelei de dating Tinder

Analiza evaluărilor participanților a arătat că proprietarii de profiluri percepute ca fiind mai originale au avut tendința de a obține scoruri mai mari în ceea ce privește inteligența percepută, simțul umorului, atractivitatea și probabilitatea ca participanții să dorească să se întâlnească cu ei.

În general, participanții au arătat un nivel ridicat de acord cu privire la textele de profil pe care le percepeau ca fiind originale și cele pe care le percepeau ca fiind ciudate; profilurile ciudate nu au fost în general considerate originale.

Într-o a doua analiză, cercetătorii au analizat cele 308 profiluri de întâlniri anonime pentru a investiga caracteristicile textului care poate contribui la percepția originalității.

Cum impresionezi o femeie din Romania. Cele 10 sfaturi primite de straini

Ei au constatat că textul perceput ca fiind mai original folosea trăsături stilistice originale, cum ar fi metaforele, iar aceste profiluri dezvăluiau, de asemenea, informații personale concrete.

Pe baza constatărilor lor, autorii sugerează că elaborarea unui text eficient într-un profil de dating poate necesita ca proprietarii să echilibreze cu atenție noutatea și caracterul adecvat.

Ei schițează mai multe direcții pentru cercetări viitoare, inclusiv analize care implică participanți mai tineri și explorarea originalității textelor în alte domenii în afară de întâlnirile online, cum ar fi scrisorile de intenție sau anunțurile de angajare.

Tu ai auzit de doxing? Pericolul întâlnirilor online