Cum să crești viteza de redare a filmelor și serialelor de pe Netflix

Data: 10/08/2020 | Autor: .

Netflix a implementat, de curând, o facilitate care permite utilizatorilor să crească viteza de redare a filmelor și serialelor. Altfel spus, să vadă producțiile video la o viteză mai mare.

Dacă n-ai timp să vezi un film de 200 de minute, în stilul lui Cristi Puiu, sau te-ai plictisit de moarte la Irish Man, o soluție este să crești viteza de redare a filmelor cu 0.5 sau 1X.

În acest fel, vei putea comprima timpul de vizionare fără să ratezi niciun moment din film, singurul compromis fiind cel legat de dialoguri. Va trebuie să fii mai atent la ele ca în versiunea clasică.

Netflix a implementat această opțiune în varianta aplicației pentru Android și, în curând, o va implementa și pe iOS.

Pentru a crește viteza de redare, trebuie să parcurgi pașii următori:

  1. Deschideți aplicația Netflix și apoi filmul dorit.
  2. După ce începe redarea, atingeți ecranul pentru a afișa controalele de redare și căutați pictograma din colțul din stânga jos, care arată ca un vitezometru. Apăsați-l.3. Din meniul pop-up, alegeți viteza de redare preferată.

    4. Pentru a ajusta în continuare viteza sau a reveni la redarea obișnuită, repetați procesul.

 

Cum se ajustează viteza de redare cu o extensie de browser

Dacă accesați Netflix prin intermediul web-ului, nu este necesar să așteptați o extensie a browserului care să vă ofere controlul asupra vitezei de redare – puteți realiza acest lucru prin intermediul pluginurilor browserului.

Mie personal îmi place Video Speed ​​Controller, care este disponibil atât pentru Chrome cât și pentru Firefox. Iată cum să-l utilizați:

  1. Lansați browserul, intrati in extensii si apoi pe linkul aplicabil: Chromesau Firefox. Instalați-l pe browser.
  2. Faceți clic pe pictograma extensiei în fereastra browserului dvs. și va apărea un meniu din care selectați „Setări”.
  3. Aici puteți ajusta ce intrări de la tastatură vor accelera sau vor încetini redarea sau veți putea preseta viteza preferată pe care o puteți activa cu o singură apăsare de taste.
  4. Accesați Netflix prin același browser, selectați un film/serial și controlati viteza de redare atingând tastele necesare. În mod implicit, puteți reseta viteza la redarea normală apăsând „R.”Rețineți că Video Speed ​​Controller va funcționa cu orice videoclip HTML5, nu doar Netflix, ceea ce înseamnă că puteți creste viteza și pe YouTube, Hulu, HBO Go etc.

Există și alte extensii – dacă utilizați Edge Chromium, puteți încerca Global Speed – sau puteți aștepta până când Netflix implementează caracteristica la nivel oficial.