Cum sa iti construiesti un mini-post de radio

Data: 17/03/2020 | Autor: .

Cum sa iti construiesti un mini-post de radio

Vrei sa ai propriul post de radio “on-air”, pe care sa il receptionezi la gadgeturile din casa sau din curte? Nimic mai simplu. Iata cum sa iti construiesti un mini-post de radio.

In primul rand trebuie sa iti cumperi un mini-transmitator FM. Il gasesti in magazine la preturi intre 50 si 500 de lei. Exista, bineinteles, si variante mai scumpe, insa n-ai neaparat nevoie de asa ceva.

Poti folosi si un transmitator FM auto modificat, insa preferabil ar fi sa iei unul ceva mai puternic, in genul C. Crane FM2  sau Ramsey FM100B. Asta daca vrei ceva de calitate.

Urmatorul pas este sa conectezi transmitatorul la calculator, telefon sau tableta prin headphone jack sau USB.

Ca sa emiteti “on-air” iti trebuie o frecventa asa ca, cel mai bine, intri pe Radio Locator ca sa gasesti una.

Site-ul ofera o lista de frecvente de la „best” la „next best” si „third best.”

Setezi frecventa pe transmitator si pe aparatele radio si, astfel, vei avea propriul post de radio. Vei putea transmite muzica, sa ai propriul talk-show sau orice iti mai trece prin cap.

Daca folosesti aparate ieftine, nu te astepta la cine stie ce performanta. In conditiile in care majoritatea transmitatoarelor lucreaza la o putere de 250 microwatts, e bine ca aparatele de radio sa fie de calitate.

Sfatul nostru este sa pui transmitatorul intr-o zona cat mai libera, nu langa pereti, pentru a avea un semnal clar. Ajuta daca pui transmitatorul pe o tava de metal sau in apropierea unui obiect metalic.

2 comentarii

  • 12/06/2020, 03:57 Tudor Moldovan says : raspunde

    My bad. Abia acum am realizat ca aici se refera la o micro-statie de transmisie FM pe raza scurta. In cazul asta sunt de acord cu articolul.

  • 12/06/2020, 03:54 Tudor Moldovan says : raspunde

    In viata mea nu am auzit asa ceva. Daca s-ar lua cineva dupa articol ar crede ca e adevarat. Pentru a emite in FM ai nevoie de licenta (care se da greu, rar, prin concurs si costa foarte mult, altfel ar fi plini de radiouri si televiziuni). Ai nevoide de echipamente, incepand cu microfon condenser, limitter/compressor, egalizator, mixer, sumator, FM transmiter, procesoare, abonamente la pachete de muzica (doar nu vrei sa transmiti fara a plati copyright). Lasand tehnica si aparatura necesara la o parte: licenta se da incredibil de greu, iti trebuie proiect (sa spui ce vrei sa faci, de ce, etc etc). Sa nu te astepti lasume cu mai putin de 4 zero-uri in Euro, pentru ca licentele sunt limitate si se vor gasi mereu care sa ofere sume cu 5 zero-uri. In radio se poate castiga imens (au fost posturi vandute cu milioane de dolari) exact ca si din televiziune. Nimeni nu o sa-ti dea tie o licenta cu 1000 de euro, ca tu in 4 ani sa cresti valoarea la un 500 de mii. In acelasi timp…Radio Locator…e un localizator de semnal FM/AM si nimic altceva. Ce va indeamna autorul articolului este sa realizati un post pirat in FM. Consecintele legii sunt mai mult decat drastice. Nu sfatuiesc pe nimeni. Incercati un post de radio on-line in schimb.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.