Cum sa iti construiesti un mini-post de radio

Cum sa iti construiesti un mini-post de radio

Vrei sa ai propriul post de radio “on-air”, pe care sa il receptionezi la gadgeturile din casa sau din curte? Nimic mai simplu. Iata cum sa iti construiesti un mini-post de radio.

In primul rand trebuie sa iti cumperi un mini-transmitator FM. Il gasesti in magazine la preturi intre 50 si 500 de lei. Exista, bineinteles, si variante mai scumpe, insa n-ai neaparat nevoie de asa ceva.

Poti folosi si un transmitator FM auto modificat, insa preferabil ar fi sa iei unul ceva mai puternic, in genul C. Crane FM2  sau Ramsey FM100B. Asta daca vrei ceva de calitate.

Urmatorul pas este sa conectezi transmitatorul la calculator, telefon sau tableta prin headphone jack sau USB.

Ca sa emiteti “on-air” iti trebuie o frecventa asa ca, cel mai bine, intri pe Radio Locator ca sa gasesti una.

Site-ul ofera o lista de frecvente de la „best” la „next best” si „third best.”

Setezi frecventa pe transmitator si pe aparatele radio si, astfel, vei avea propriul post de radio. Vei putea transmite muzica, sa ai propriul talk-show sau orice iti mai trece prin cap.

Daca folosesti aparate ieftine, nu te astepta la cine stie ce performanta. In conditiile in care majoritatea transmitatoarelor lucreaza la o putere de 250 microwatts, e bine ca aparatele de radio sa fie de calitate.

Sfatul nostru este sa pui transmitatorul intr-o zona cat mai libera, nu langa pereti, pentru a avea un semnal clar. Ajuta daca pui transmitatorul pe o tava de metal sau in apropierea unui obiect metalic.