Cum sa iti resetezi telefonul. O să meargă mult mai bine

Cum sa iti resetezi telefonul. O să meargă mult mai bine

Dacă simţi că telefonul tău nu mai funcţionează aşa cum trebuie, că se blochează în aplicaţii, iar unele nu se mai deschid deloc, este timpul să îl resetezi la configuraţia iniţială. Vei vedea că merge mult mai repede şi că bateria o să te ţină mai mult. Cum sa iti resetezi telefonul, afla din tutorialul de mai jos.

Primul pas este să îţi faci un backup al datelor de pe telefon sau tableta. Intră în settings/backup and restore şi selectează backup. Astfel îţi vei salva o copie a tuturor datelor esenţiale din telefon, de la numere de telefon, la sms-uri, aplicaţii etc.

După ce te-ai asigurat că ţi-ai salvat datele din telefon, nu uita să îţi notezi toate conturile şi parolele acestora, pentru că le reinstala ulterior.

resetezi telefonul

Pentru fotografii, foloseşte Photos de la Google. Este o aplicaţie gratuită care îţi salvează toate fotografiile în cloud, nelimitat. Atenţie, dacă nu le salvezi, fotografiile, video-urile şi muzica din telefon se vor pierde. O solutie excelenta este sa le muti pe un SDCard sau in cloud, pe un Google Drive sau Dropbox.

Cum sa iti resetezi telefonul

Din settings selectează “Factory data reset”. Va dura cîteva minute ca telefonul să se reiniţializeze.

Instalează din nou contul tău personal şi apoi mergi în Backup and restore şi apasă pe Restore. Îţi va va instala pe telefon toate setările avute anterior.

Reporneşte telefonul şi vei vedea diferenţa.

Reiniţializarea la setările din fabrică este o măsură excelentă pe care ar fi bine să o aplici de fiecare dată după ce ai instalat un update major de software.

Asta pentru că noul sistem de operare nu elimină complet software-ul anterior, în momentul update-ului. Aşa se face că aplicaţiile, dedicate sistemul anterior de operare, nu vor funcţiona la nivelul optim.

Dacă ai comentarii şi sugestii la acest tutorial, te aşteptăm pe pagina noastră de Facebook.