Cum sa stai pe Facebook pe telefon şi să nu îţi consumi datele mobile

Data: 12/10/2016 | Autor: .

facebook-gadgetreport-ro

Te-ai obisnuit sa stai pe Facebook pe telefon si te temi ca iti mănâncă rapid cei 1-2 GB de net pe care îi ai pe cartela sau abonament? Sunt câteva trucuri care te vor ajuta sa uiti de teama că iţi vei consuma internetul rapid si, astfel, să navighezi relaxat, fara probleme.

Primul si cel mai important sfat, pe care probabil il stii deja, este sa intri cat mai mult pe retelele de wi-fi. Acum ai la dispozitie o gramada de hot-spoturi gratuite, asa ca trebuie doar sa dai cautare si sa te loghezi.

O alta chestie esentiala este sa desetezi optiunea care permite Facebook-ului să ruleze automat clipurile video. Intri în Settings şi, la secţiunea Video Auto-Play, debifeaz-o. In plus, tot din settings, bifeaza si optiunea ca Facebook-ul sa isi ia update-urile numai prin Wi-Fi.

facebook-2

Mai este o setare importanta care te ajuta sa consumi mai putin internet. E bine sa nu stergi cache-ul aplicaţiilor şi browserului cu care intri pe internet de pe telefonul mobil. În caz contrar, de fiecare dată când il vei deschide, îşi vor descărca datele din nou, iar asta vă duce la un consum suplimentar de date .

Si iti mai dam un sfat important. Mergi in setarile aplicatiei de mobil de pe Facebook si seteaza sa vada linkurile cu alt browser decat cel al Facebook-ul. Acesta consumă mai multe date decât Chrome-ul, Mozilla sau Opera.

Pe de altă parte, dacă vreţi să consumaţi, în general, mai puţine date mobile, debifează din setările conturilor ca aplicaţiile să se actualizeze prin date mobile, în special conturile de email.