Cum sa te joci pe televizor. A fost lansata platforma Steam TV (VIDEO)

Data: 11/09/2012 | Autor: .

Platforma de jocuri Steam, dezvoltata de Valve Software, a fost optimizata pentru ca jocurile sa fie rulate pe orice televizor. Platforma “Big Picture” se misca foarte bine si ofera cele mai noi jocuri la preturi cu discounturi de pana la 80%. In plus, gratie browser-ului optimizat, iti permite sa navighezi pe internet fara intreruperi.

Pentru a instala platforma de jocuri Steam trebuie sa intri aici si sa descarci aplicatia. Este gratuita.

O instalezi pe calculator si apoi iti creezi un user si o parola. Totul in cateva secunde. Odata confirmata adresa de email, ai acces la catalogul de jocuri. Multe dintre ele vin cu discounturi semnificative, asa ca merita sa incerci.

Daca pana acum platforma era disponibila numai pentru PC, acum, odata cu optimizarea software-ului, poti exporta continutul pe televizor prin HDMI sau o conexiune clasica.

Jocurile se vad foarte bine, iar experienta de gaming devine mult mai atractiva. Jocurile pot fi controlate din tastatura, insa multe dintre ele vin cu optimizari pentru joy-stick-uri, asa ca cel mai bine ar fi sa iti cumperi unul.

Sunt recomandate Controller Xbox 360 Wireless Controller pentru Windows, Xbox 360 Wired Controller sau Logitech Wireless Gamepad F710. Insa poti sa folosesti si unul mai ieftin, insa mare atentie sa tepele din magazine.

Pentru a rula jocurile de pe Steam trebuie sa ai un calculator destul de bun. E necesar un procesor P4 la 3.0 Ghz, macar un Dual Core 2.0 sau minim un AMD64X2. Placa video trebuie sa aiba cel putin 256MB si DirectX 9. De asemenea, ai nevoie de 1 GB RAM, spatiu de stocare de 1 GB, o conexiune broadband de internet si Windows Vista, 7 sau 8.

Platforma va fi disponibila in curand si pentru Mac.

Mai multe amanunte despre platforma de jocuri afli de aici