Revolutie in gaming! Microsoft pregateste jocurile holografice

Data: 13/09/2012 | Autor: .

Microsoft lucreaza la o tehnologie care, fara indoiala, va revolutiona industria jocurilor, asa cum o cunoastem in prezent. Inventia va transforma locul in care ne jucam intr-o experienta tridimensionala, relateaza Ars Technica. Astfel, in fata si in jurul nostru vor aparea holograme care ne vor transpune direct in joc, mai ceva ca in Star Trek.

Potrivit inventiei cu numarul 20120223885, inregistrata la Oficiul pentru Marci si Inventii din SUA, tehnologia va oferi o consola de jocuri care va transforma lumea inconjuratoare. 

Ecranul principal va continua sa ofere imaginea principala insa consola va proiecta in jur imagini periferice, sub forma unor holograme. Si sunetul va fi adaptat acestei noi experiente, Microsoft pregatind un sistem surround care va crea jucatorului impresia ca se afla in mijlocul actiunii.

Detaliile complete ale inventiei le puteti citi aici

Microsoft a facut deja pasi importanti in tentativa de a transforma experienta de gaming odata cu Kinect si Kinect 2 care au eliminat prezenta clasicelor joystick-uri sau altor periferice.

Potrivit Ars Technica, pana ca aceasta tehnologie sa ajunga pe piata va mai trece destula vreme insa, la cum progreseaza industria IT&C,  nu este exclus sa vedem jocurile holografice pana in 2020.