Cum vom putea vedea meciurile din Liga I pe Look TV si Look Plus

Data: 20/03/2014 | Autor: .

liga 1

In urmatorii 5 ani, meciurile de fotbal din Liga 1 vor fi difuzate la televiziunile Look Plus si Look Tv, precum si la alte televiziuni, anunța Fanatik.ro

Arpad Paszkany, patronul CFR Cluj si a celor doua televiziuni, Transilvania Live si Look Tv, a vandut televiziunile catre Intel Sky Broadcast, contra sumei de 8 milioane de euro.

Transilvania Live va fi redenumita ca Look Plus, astfel incat Look Tv si Look Plus vor transmite meciurile din Liga 1, incepand cu sezonul urmator.
Liga va primii timp de 5 ani ( 2014-2019 ) minimum 33,6 milioane de euro pe sezon de la Intel Sky, precum si cate 1 milion de euro pe sezon pentru noua competitie a Cupei Ligii, inspirata dupa modelul englez.

La Cupa Ligii, care va debuta in vara anului 2015 si care va avea premii totale in valoare de o jumatate de milion de euro, vor participa doar echipele din primul eșalon din Romania.

Ar exista doua variante posibile de transmisie a meciurilor din Liga 1, conform Fanatik.ro:

–  fie canalele Look Tv si Look Plus vor fi transmise 9 partide din fiecare etapa, iar Intel Sky, va folosi reteta HBO: compania va negocia introducerea canalelor la toti operatorii, iar cei care vor dori sa vada meciurile, vor plati abonament suplimentar pentru un pachet premium dedicat, ce va contine aceste doua canale. Va exista avantajul ca se va putea vedea Liga 1 la toti operatorii, nu doar la RCS-RDS, UPC sau la Romtelecom.

– fie vor fi transmise maximum trei-patru meciuri pe runda de catre canalele Look, in paralel cu un alt post de televiziune, care va plati sume de bani pentru acestee transmisii premium ( similar cum este de exemplu intelegerea din prezent dintre Digi Sport si Dolce Sport, care-si impart cheltuielile in ceea ce priveste meciurile din campionatul italian, sau cea dintre DigiSport si TVR1 in privinta partidelor din Liga Campionilor, ori cea recenta dintre Eurosport si Dolce Sport pentru Premier League).