Cum vor arăta TELEFOANELE VIITORULUI! Samsung prezintă bateria flexibilă (VIDEO)

Data: 17/10/2014 | Autor: .

SAMSUNGSDI-Flexible-c02

Peste câţiva ani, telefoanele mobile din prezent ni se vor părea demodate, la fel cum considerăm magnetofoanele sau televizoarele cu tub catodic. De la modelele cu format clasic, din prezent, producătorii vor trece la telefoanele flexibile.

 Samsung a anunţat, cu ocazia InterBattery 2014 convention din Coreea de Sud, că a dezvoltat prima baterie flexibilă din lume. Acesta este considerat cel mai important pas spre transformarea fundamentală a telefoanelor mobile si nu numai, a tuturor gadgeturilor din prezent.

Dispozitivul lansat de Samsung SDI are o 210 mAh si este destinat ceasurilor si bratarilor inteligent. Se afla in dezvoltare insa si alte tipuri de baterii flexibile, atat pentru telefoane cat si tablete si alte gadgeturi.

In prezent, forma telefoanelor si tabletelor este influentata de acumulatori, iar acestia au o marime considerabila si o rigiditate data de formula clasica de productie.  Chiar daca s-au inventat diverse tipuri de ecrane flexibile, transparente si incasabile, acestea nu au putut fi folosite decat intr-o mica masura, si asta din cauza acumulatorilor.

SAMSUNGSDI-Flexible-c01Cand spunem ca ne aflam in pragul unei adevarate revolutii, nu exageram cu nimic. Ecranele OLED si bateriile flexibile  vor ajunge, treptat, sa echipeze aproape toate lucrurile pe care le folosim zilnic.

Ne vom lua adio de la telefoanele din ziua de azi si vom trece la unele extrem de subtiri, flexibile si indestructibile. Vom avea televizoare la ce dimensiuni vrem, ce vor fi “taiate” in magazin la marimea dorita si le vom aplica pe perete, acasa, ca pe tapet.

GadgetReport.ro relata, anterior, ca Samsung, LG, Philips, Sharp, Sony si Microsoft lucreaza de ani de zile la dezvoltarea unor gadgeturi flexibile.

Vom avea pana si sticle cu ecrane OLED pe care vom vedea clipuri video cu detalii despre continutul acestora, sfaturi de sanatate etc.

Exista deja mai multe solutii tehnice care ofera astfel de ecrane  electroluminescent display (ELD), electrophoretic display (EPD –used in electronic paper), electrochromic display (ECD), liquid crystal display (LCD), active matrix LCD (AMLCD), active matrix organic light emitting diode (AMOLED) low temperature poly silicon (LTPS) TFT, organic TFT (OTFT), oxide TFT, nano TFT.

Ca sa intelegeti mai bine cum vor arata aceste gadgeturi, urmariti si clipul urmator.

Noile ecrane au aparut pe surse inca din 2010. Urmariti cat sunt de rezistente

Mai jos aveti un clip video care prezinta primele gadgeturi cu ecrane OLED.