Dacia Bigster, prezentat în România! Când se lansează și care sunt prețurile

Data: 2/03/2022 | Autor: .

Dacia Bigster, prezentat în România! Când se lansează și care sunt prețurile

Dacia a prezentat astăzi în România conceptul Dacia Bigster, viitorul SUV de clasă C care ar trebui să ajungă la clienți în 2025. Fratele mai mare al Duster-ului ar urma să măsoare aproximativ 4.6 metri și să ofere loc pentru 7 pasageri.

Yohan Ori, șeful studioului de design Dacia de la București a prezentat astăzi conceptul Dacia Bigster, același pe care șeful grupului Renault, Luca de Meo, l-a dezvăluit în conferința de prezentare a planului de relansare a grupului, Renaulution, la începutul lui 2021.

SUV-ul de 7 locuri, cel mai mare si cel mai scump model din istoria producatorului autohton de automobile, a fost gândit ca o alternativă mai accesibilă decât Land Rover Discovery Sport, Volkswagen Tiguan și T – Roc.

Dacia Bigster se bazează pe aceeasi baza CMF-B ca sedanul Logan si hatchback-ul Sandero. Aceasta este o soluție unică pentru Dacia, care va permite Bigster să fie vândut la un preț accesibil. Modelul va costa in jur de 30.000 de euro, un prag de pret pe care Dacia il atinge in premiera.

Conceptul Bigster nu încorporează artificii de design, precum elementele cromate sau ornamentele cu aspect de aluminiu. Avem de a face cu un SUV autentic, opțiunea asumată în acest caz fiind cea a utilizării de piese din material plastic reciclat pentru toate protecțiile laterale.

Dacia Bigster, tracțiune 4×4

Mașina de serie va avea tracțiune 4×4, motorizări pe combustie și hibride și va putea găzdui până la 7 pasageri.

În esență, Dacia Bigster va fi propulsat de o gamă de motoare optima. În primul rând vom avea un motor pe benzină, de 1 litru TCE 110 cai putere și 200 Nm, un motor pe 1,3 litri și 130 CP, o versiune de 155 CP și două motoare diesel de 1,5 litri. Dacia Bigster E-Tech hybrid va avea un motor de 1,6 litri pe benzină și 140 CP alături de două motoare electrice de 205 Nm și transmisie automată cu baterie de 1.2kWh 230V.

Dacia Bigster va avea 4,6 metri lungime, cu dar câțiva milimetri mai mult decât recent-lansatul model Jogger (4,547 m).

Dacia afirmă că noul SUV va avea un interior foarte spațios.

Modelul va fi lansat în 2024, iar primele mașini vor ajunge pe străzile din România în 2025.

„Cred că vom vedea undeva între 90 și 95% din conceptul Bigster pe versiunea de serie. Cele mai multe elemente pe care le vedem vor fi similare”, a declarat designerul Dacia.

„Conceptul Bigster prefigurează un viitor SUV de segment C care nu există în prezent în gama Dacia. Aceasta va fi cea mai mare mașină din viitoarea gamă a mărcii. În privința designului, am încercat să simplificăm «mesajul» cât de mult am putut pentru a arăta simplitatea, rubustețea, soliditatea și modernismul mașinii’’, a declarat Yohan Ori, șeful studioului de design Dacia de la București.

La exterior se remarcă semnătura luminoasă tridimensională în formă de Y care este acum mai amplă, accentuând aspectul robust specific modelelor SUV. Un aspect pus și mai mult în valoare de culoarea verde închis a caroseriei.

,,Culoarea kaki pe care o vedeți pe conceptul de prezentare face parte din noua imagine de brand a Dacia. Marca devine ceva de care putem fi mândri. Trebuie să rețineți că mașina pe care o vedeți acum este foarte apropiată de cea care va intra în producție. Nu spun că veți găsi absolut tot ce vedeți acum pe varianta de serie, dar conceptul este foarte apropiat de mașina care va intra în producție”, a declarat Yohan Ori la evenimentul desfășurat astăzi la București.

Interiorul, ținut secret

Deși în cazul conceptului prezentat la București interiorul nu a fost dezvăluit putând fi observate doar câteva linii care răzbăteau prin geamurile opace, oficialii Dacia au menționat că habitaclul va fi „foarte primitor, fiind printre cele mai spațioase din acest segment”.

„Bigster va fi doar ultimul model anunțat în planul nostru Renaulution. Până atunci vor mai exista noutăți în gama Dacia. (… Vor urma alte modele, înaintea lui Bigster. Nu vom renunța la ideea de a oferi clienților noștri vehicule accesibile și spațioase, cu cinci sau șapte locuri. Așa că vom înnoi gama noastră cu modele care să se potrivească cererii. Cu Bigster vom intra într-un nou segment, cel compact, fără a abandona rețeta Dacia de a oferi esențialul. (…) Pe lângă faptul că utilizarea platformei CMF-B pentru toate modelele Dacia și Lada ne va asigura un avantaj, vom urca ambele mărci și în segmentul C (compact). În Rusia asta se va întâmpla prin renașterea modelului Niva, iar în Europa prin varianta de serie a conceptului Bigster”, a detaliat Denis Le Vot.


Dacia a vândut începând din 2004 peste 7 milioane de vehicule în 44 de țări, multe din modelele sale fiind bestseller în segmentul lor. Astfel, în Europa, Sandero este în ultimii ani cel mai vândut model către clienții particulari în timp ce Duster este cel mai vândut SUV către aceeași categorie de clienți.