Dacia Concept 2016! Cum ar trebui să arate maşina naţională

Data: 9/02/2016 | Autor: .

Dacia Concept 2016! Cum ar trebui să arate maşina naţională

După ce în 2013 a făcut furori cu conceptul Dacia 1300, designerul Alexandru Mariş a lansat recent un nou studiu de design, Dacia Concept 2016, care vine să rescrie din temelii linia modelelor produse de Dacia.

Alexandru Mariş propune o reinterpretare şi mai spectaculoasă a modelului Dacia 1300, alături de lansarea unui nou model, nou-nouţ, un roadster bazat pe legendara maşină Dacia 1100.

dacia concept 2016 2„Dacia Concept are la bază clasica Dacia 1300/Renault 12 produsă la Mioveni în 1969. Am păstrat liniile tuturor elementele de pe maşina originală: elementele cromate, grilele, forma farurilor şi a stopurilor, amplasarea buşonului de benzină”, a declarat designerul.

Modelul Dacia Concept 2016 ar urma să aibă o lungime de 5,1 metri şi o lăţime de 2 metri, şi să prezinte o serie de caracteristici de ultimă oră, de la farurile cu LED, la motoarele electrice.

Liniile de design spectaculoase, de-a dreptul agresive, însă cu un puternic accent clasic, ar putea impune automobilul românesc pe aceeaşi treaptă cu modelele de top, de la BMW, Audi, Mercedes etc.

dacia 1100 concept 3Conceptul Dacia 1100 Roadster, pe de altă parte, pleacă de la legendarul model Dacia 1100, bazat pe Renault 8 Gordini. Proiectul a fost dezvoltat la Universitatea Transilvania din Braşov şi este gândit ca un omagiu dedicat primei maşini produse de Dacia.

“Modelul simbolizează legătura Dacia-Renault şi este menit să reînvie spiritul Renault. Este o maşină cu un look retro care vine cu 2 locuri, cu un interior minimalist, geamuri joase etc. Dacă ar fi introdus în producţie, ar trebui construit pe platforma noului Twingo”, afirmă designerul.

Vedeţi cum ar putea arăta în detaliu cele două modele în clipul video de mai jos.