Dacia prezintă Duster-ul cu motor de Mercedes și Android Auto & Apple Car

Data: 2/10/2018 | Autor: .

Dacia prezintă Duster-ul cu motor de Mercedes și Android Auto & Apple CarDacia a lansat marţi, la Salonul Auto de la Paris, noul motor pe benzină 1.3 TCe, disponibil pe modelul Duster. Este un motor economic și performant care se regăsește și pe modelele Mercedes, cu care Renault are un parteneriat tehnologic, relatează GadgetReport.ro

Motorul TCe 1.33 a fost dezvoltat în parteneriat de Alianţa Renault Nissan Mitsubishi şi Daimler, iar acesta se regăseşte inclusiv pe noul Mercedes-Benz A-Klasse A200, dar şi pe Renault Captur, Scenic, Kadjar, Talisman şi Espace, fiind unul dintre cele mai avansate propulsoare de pe piaţă în acest moment.

Noul motor pentru Duster va fi disponibil în două variante de putere – de 130 CP (96 kW) la 5000 rpm şi un cuplu maxim de 240 Nm la 1500 t/min, cu 5 CP mai mult faţă de generaţia precedentă, respectiv 150 CP (110kW) la 5250 rpm şi un cuplu maxim de 250 Nm la 1600 t/min, cu 25 CP mai mult faţă de generaţia precedentă.

„Noul motor dispune de un bloc motor din aluminiu, care beneficiază de noua tehnologie pentru tratamentul de suprafaţă al interiorului cilindrilor, intitulată ‘Bore Spray Coating’. Aceasta permite un control mai eficient al temperaturii, având ca rezultat o creştere a performanţelor şi un confort sporit în utilizare. Pentru a reduce emisiile de particule, noile motoare pe benzină cu injecţie directă integrează de acum un filtru de particule (FAP)”, se arată în prezentarea oficială a noului motor.

Noile motoare pe benzină vor fi disponibile pentru început pe modelul Duster 4×2, iar de la jumătatea anului 2019 şi pe versiunile 4×4.

Producătorul auto a mai anunţat, totodată, că toate modelele Dacia vor beneficia, până la sfârşitul acestui an, de noua versiune a sistemului Media Nav Evolution, cu Apple Car și Android Auto, care asigură un acces mai rapid şi mai uşor la o serie largă de funcţii şi aplicaţii.

Datorită Android Auto, sistemul va putea rula Waze, Spotify şi va putea “citi” cu voce tare mesajele primite pe Whatsapp, Facebook Messenger sau SMS. Preţul acestuia rămâne neschimbat faţă de MediaNav.