Daredevil. Omul care va zbura cu viteza sunetului (VIDEO)

Data: 7/03/2012 | Autor: .

Celebrul cascador Felix Baumgartner, cunoscut sub numele Daredevil, se pregateste intens pentru tentativa de a deveni primul omul care va zbura cu viteza sunetului. El va sari cu parasuta de la o altitudine de 36.000 metri. Recordul va fi stabilit  in luna iulie, in New Mexico.

Echipa stiintifica Red Bull Stratos a anuntat marti  ca a finalizat capsula care il va transporta pe Baumgartner la limita spatiului.  Atasata unui balon cu helium, capsula care a avut nevoie de cinci ani pentru a fi finalizata si care acum cantareste 1.315 kg (echipata complet) – ii va deservi lui Baumgartner si ca sistem de supravietuire in cele aproximativ trei ore, cat ii va lua sa urce la inaltimea de 36,000 metri.

Suspendata la 46 de metri sub un balon, capsula il va proteja pe Baumgartner de temperatura ridicata din Stratosfera, ii va oferi oxigen stabil si un mediu presurizat in timpul urcarii, avand aer sa respire normal, astfel incat sa evite boala decompresiei. Vehiculul va fi de asemenea o baza stabila pentru pasul catre caderea libera.

GadgetReport.ro a scris, recent, ca pentru a reusi aceasta performanta,  Baumgartner va folosi un costum special capabil sa reziste la presiunea uriasa si temperatura de minus 21 grade Celsius.

“Cabina se va depresuriza, voi pasi inafara si, timp de 5,30 minute voi zbura cu viteza sunetului. Apoi imi voi deschide parasuta si sper sa ajung intreg la sol”, a declarat cascadorul pentru Fox News.

Daca toate lucrurile vor merge bine, Baumgartner spera sa devina primul parasutist care va depasi bariera sunetului, urmand sa zboare cu o viteza de 1223 kilometri/ora.

Specialistii spun ca daca misiunea se va incheia cu succes, va fi un pas important pentru stiinta. Costumul supersonic ar putea fi folosit in viitoarele calatorii turistice spatiale.

“Aceasta misiune este una de pionierat. Poate, intr-o zi, cineva va privi in urma si va spune ca Felix Baumgartner si echipa Red Bull Stratos au ajutat la dezvoltarea costumelor care le purtam in spatiu. Vrem sa facem ceva pentru posteritate”, a declarat cascadorul.