Indienii lanseaza Tata Megapixel. O masina high-tech

Data: 7/03/2012 | Autor: .

Tata Motors prezinta, in aceste zile, la Salonul Auto de la Geneva, o masina care poate fi inclusa, cu usurinta, in categoria gadgeturilor. Conceptul Tata Megapixel este un automobil electric cu patru locuri.

Tata Megapixel este al doilea prototip dupa Pixel, modelul prezentat anul trecut. Masina vine cu patru motoare electrice de 10 kW, pentru fiecare roata in parte si un motor clasic de 325 cc.

Bateria lithium ion phosphate de 22 kW asigura automobilului o autonomie de 87 kilometri care, cu ajutorul motorului pe carburant, o extinde la 900 kilometri.

Megapixel vine cu mai multe inovatii tehnologice. Poate cea mai interesanta este sistemul de incarcare la o priza normala. Interesant este si sistemul automat de deschidere a celor 4 usi.

O alta inovatie, prezenta si pe modelul lansat anul trecut, este sistemul „Zero Turn”. In momentul in care masina parcheaza, acesta intoarce toate cele patru roti in directia optima, astfel ca manevra se face simplu si rapid.

Foarte spectaculos este si bordul, in fapt un urias touchscreen center care monitorizeaza evolutia masinii, de la navigatie, la climatizare.

Potrivit oficialilor Tata, Megapixel este foarte incapatoare in ciuda dimensiunilor sale reduse. Incap fara probleme 4 oameni cu tot cu bagaje.