Daredevil. Omul care va zbura cu viteza sunetului

Data: 9/02/2012 | Autor: .

Celebrul cascador Felix Baumgartner, cunoscut sub numele Daredevil, va incerca, in luna iulie, in New Mexico, sa bata recordul mondial la saltul cu parasuta. Va sari de la o altitudine de 37.000 metri si va cobori spre Pamant cu viteza sunetului.

Pentru a reusi aceasta performanta,  Baumgartner va folosi un costum special capabil sa reziste la presiunea uriasa si temperatura de minus 21 grade Celsius.

Pentru a bate acest record, cascadorul va avea la dispozitie o capsula speciala din care se va lansa in zborul extrem. “Cabina se va depresuriza, voi pasi inafara si, timp de 5,30 minute voi zbura cu viteza sunetului. Apoi imi voi deschide parasuta si sper sa ajung intreg la sol”, a declarat cascadorul pentru Fox News.

Daca toate lucrurile vor merge bine, Baumgartner spera sa devina primul parasutist care va depasi bariera sunetului, urmand sa zboare cu o viteza de 1223 kilometri/ora.

Specialistii spun ca daca misiunea se va incheia cu succes, va fi un pas important pentru stiinta. Costumul supersonic ar putea fi folosit in viitoarele calatorii turistice spatiale.

“Aceasta misiune este una de pionierat. Poate, intr-o zi, cineva va privi in urma si va spune ca Felix Baumgartner si echipa Red Bull Stratos au ajutat la dezvoltarea costumelor care le purtam in spatiu. Vrem sa facem ceva pentru posteritate”, a declarat cascadorul.