Come to the Dark Side! Noul Ford Mustang, inspirat de Darth Vader

Data: 8/05/2017 | Autor: .

Come to the Dark Side! Noul Ford Mustang, inspirat de Darth Vader

Noul Ford Mustang, pe care compania americană îl va lansa în 2018, a fost inspirat din look-ul inconfundabil al lui Darth Vader, celebrul lord al Imperiului din Star Wars. „Atunci când am desenat noua grilă a Mustangului, am fost cu gândul la casca lordului Sith”, a declarat Melvin Betancourt, şeful echipei de design de la Ford, relatează GadgetReport.ro

“Am vrut ca noul model Ford Mustang 2018 să arate mult mai agresiv, iar una dintre sursele noastre de inspiraţie, pentru noul bloc de lumini LED, a fost casca lui Darth Vader”, a spus acesta, intr-un interviu.

Imaginile cu noul model, prezentate de Ford, confirmă look-ul inconfundabil, rezultatul fiind unul spectaculos.

Pe internet, declaraţia lui Betancourt a devenit subiect de ironii, internauţii întrebându-se care vor fi următoarele surse de inspiraţie pentru designerii Ford. Vom avea, oare, un Fiesta inspirat din look-ul Stormtrooper-ilor sau va semăna noul Ford Branco cu casca lui Boba Fett?

Dincolo de ironii, cert este că asocierea de design dintre Ford şi Star Wars pare să fie una profitabilă. Potrivit estimările experţilor, noul Ford Mustang se anunţă a fi, de pe acum, unul dintre cele mai căutate modele din clasa muscle-car din 2018, existând deja o mulţime de precomenzi.

Construit din aluminiu şi fibră de carbon, noul model va fi disponibil în două variante de motorizare, un patru cilindri EcoBoost de 2.3 litri (435 CP) şi un propulsor twin-turbo de 5 litri V8, de peste 450 CP.

Ford Mustang 2018 va include o cutie de viteze manuală cu şase rapoarte şi o alta automatică, de 10 rapoarte, mai rapidă şi mai eficientă decât precedentele versiuni, graţie asistenţei electronice.

Modelul va include suspensiile adaptive MagneRide de pe GT350R, un sistem de frânare Brembo şi cauciucuri Michelin Pilot Sport Cup 2.

Muscle-car-ul va fi primul model Ford Mustang care va include tehnologia de asistenţă rutieră la parcare şi cea de preîntâmpinare a accidentelor, prin sistemul de pre-coliziune. Noile opţiuni vor fi afişate pe ecranul de 12 inchi, cu touchscreen, multimedia.

O altă facilitate, ce va fi oferită în standard, este aplicaţia de telefon FordPass, cu care şoferii vor putea localiza, deschide sau închide maşina.

Maşina va ajunge pe piaţă în această toamnă. Preţurile nu au fost anunţate. Având în vedere că modelul 2017 EcoBoost Mustang pleacă de la 26.195 de dolari, iar GT-ul costă 33.195 dolari, cel mai probabil preţul de vânzare, în standard, va fi între aceste limite.