Volkswagen Arteon va simţi când şoferul adoarme la volan

Volkswagen Arteon va simţi când şoferul adoarme la volan

Noul model Volkswagen Arteon va fi dotat cu sistemul Emergency Assist 2.0, care preia controlul maşinii în cazul în care şoferul adoarme la volan sau îi este rău. Arteon, ce va ajunge pe piaţă la vară, va fi poziţionat peste sedanul Passat în ierarhia brandurilor constructorului german, urmând să înlocuiască actualul CC, relatează GadgetReport.ro

Volkswagen Arteon va fi primul model din gama firmei germane care va include sistemul de siguranţă Emergency Assist 2.0, care reuneşte Adaptive Cruise Control, Side Assist, Lane Assist şi Park Assist.

Emergency Assist 2.0 se va activa automat când şoferul nu atinge pedalele şi nu mişcă volanul pentru o perioadă de timp. Volkswagen Arteon va încerca să trezească şoferul printr-un mesaj sonor şi vizual, pe display-ul touchscreen, iar dacă acesta nu răspunde, va prelua controlul maşinii.

Maşina va trece în sistemul de siguranţă, cu luminile de avarii aprinse, iar sistemul Emergency Assist 2.0 va conduce maşina pe marginea drumului, cu ajutorul GPS-ului şi urmărind liniile de demarcaţie de pe şosea.

Sistemul Park Assist va opri maşina, iar computerul va lansa un mesaj predefinit de alertă, prin SMS, la numărul predefinit în agendă.

Maşina este construită pe platforma MQB, aceeaşi folosită şi la Golf, Audi TT sau Atlas SUV.

Sub capotă, Volkswagen Arteon va primi o gamă de şase motoare diesel TDI şi TSI pe benzină, cu o putere cuprinsă între 148 şi la 276 cai putere.

Pe piaţa americană, Arteon va fi disponibil în versiunile de 2.0 litri turbo TSI, cu 188 CP, respectiv 276 CP. Ambele motoare vor fi însoţite de cutia automată cu şapte viteze DSG.
La interior, Volkswagen Arteon va include un adevărat centru digital, cu un display de 9,2 inchi şi noul sistem multimedia Discover Pro, care poate fi controlat prin gesturi.
Automobilul prezintă şi un nou sistem de lumini LED, controlate cu ajutorul unui senzor GPS, pentru a lumina cât mai eficient traseul.
Volkswagen nu a anunţat, pentru moment, preţul noului model. Presa auto mondială speculează că acesta va fi similar cu cel al CC-ului, undeva în jurul nivelului de 35.000 de dolari.