DARTH VADER candidează în Ucraina!

Data: 6/10/2014 | Autor: .

star-wars-ucraina-1

16 ucraineni care au nume inspirate din celebra serie de filme science-fiction Star Wars se află pe listele electorale pentru alegerile parlamentare din Ucraina care se vor desfăşura la finele lunii.

BBC si Russia Today relatează că printre candidaţii cu nume exotice pot fi regăsiţi Darth Vader, Chewbacca, Palpatin, Padme Amidala şi Maestrul Jedi Yoda.

Cu toţii se află pe lista Partidului Internetului din Ucraina, o formaţiune obscură dar cu priză mai ales la publicul tânăr, în condiţiile în care militează pentru dezvoltarea economiei pe baza noilor tehnologii şi cere măsuri extreme pentru eradicarea corupţiei.

În campania electorală, membrii partidului, îmbrăcaţi în costumele din Star Wars, au fost în diverse localităţi pentru a promova doctrina “Imperiului” şi au donat sânge pentru copiii bolnavi.

star-wars-ucraina-2

“Acum copiii noştri au în vene sângele neînfricaţilor Stormtroopers”, a declarat candidatul Darth Vader, citat de BBC.

Potrivit jurnaliştilor, Darth Vader nu se află la prima aventură electorală. În aprilie, a vrut să candideze la preşedinţia ţării, însă Comisia Electorală Centrală nu i-a avizat candidatura.

Unii analişti politici nu exclud varianta ca prezenţa pe liste a acestor candidaţi cu nume exotice să fie de fapt o metodă prin care Moscova încearcă să minimizeze impactul scrutinului electoral din fosta republică sovietică.

Alegerile parlamentare din Ucraina vor avea loc pe 26 octombrie.

star-wars-ucraina