DARTH VADER la URNA DE VOT! Imaginile incredibile cu liderul Partidului Internetului din Ucraina (VIDEO)

Data: 27/10/2014 | Autor: .
Foto: Mashable.com

Foto: Mashable.com

Darth Vader nu a fost lăsat să voteze la alegerile parlamentare desfăşurate ieri în Ucraina. Comisia de vot de la secţia unde se prezentase nu i-a permis  să-şi exercite dreptul constituţional pentru că a refuzat să îşi scoată masca ce îi acoperea chipul.

Potrivit presei ucrainene, insolitul personaj, pe numele său real Viktor Shevchenko, este liderul Partidului Internetului şi, de câte ori a apărut în public în această calitate, s-a costumat precum celebrul personaj din Războiul Stelelor, relatează Mashable.

Ucraineanul candidează pentru un loc în Parlamentul din Kiev. Darth Vader promite că îl va înfrunta pe Vladimir Putin dacă va ajunge la putere în Ucraina.

Partidul Internetului, vrea să trimită în Parlament 16 politicieni cu nume inspirate din celebra serie de filme science-fiction Star Wars.Printre candidaţii cu nume exotice pot fi regăsiţi Darth Vader, Chewbacca, Palpatin, Padme Amidala şi Maestrul Jedi Yoda.

Partidul Internetului militează pentru dezvoltarea economiei pe baza noilor tehnologii şi cere măsuri extreme pentru eradicarea corupţiei.

În campania electorală, membrii partidului, îmbrăcaţi în costumele din Star Wars, au fost în diverse localităţi pentru a promova doctrina “Imperiului”. Potrivit jurnaliştilor, Darth Vader nu se află la prima aventură electorală.

În aprilie a vrut să candideze la preşedinţia ţării însă Comisia Electorală Centrală nu i-a avizat candidatura.