De ce ar putea Google sa dispara in urmatorii cinci ani?

Data: 22/10/2012 | Autor: .

Google si-ar putea pierde pozitia dominanta ca motor de cautare si ar putea chiar sa „dispara” in urmatorii cinci-opt ani, ca urmare a presiunilor de competitivitate in contextul afrimarii altor giganti de cautare, potrivit unui analist.

„Google ar putea sa dispara in urmatorii cinci-opt ani, in acelasi fel in care a disparut Yahoo, care a fost regele cautarii pe Internet”, a spus seful fondului speculativ Ironfire Capital, Eric Jackson, potrivit CNBC, citat de Ziare.com

Principalul motiv pentru care Google risca sa-si piarda pozitia dominanta este faptul ca acesta se confrunta cu aceeasi problema precum Facebook, respectiv dezvoltarea fara precedent a dispozitivelor mobile, sustine analistul.

Potrivit rezultatelor financiare trimestriale prezentate de companie saptamana aceasta, costul per click a scazut cu 15% in trimestrul al treilea, desi vanzarile de publicitate au crescut.

Jackson considera ca va continua sa scada costul per click, deoarece utilizatorii vor efectua cautari in special de pe telefoanele mobile, iar companiile nu sunt dispuse sa cumpere reclame pentru aceste dispozitive, ca urmare a vizibilitatii reduse.

Amploarea cunoscuta de dispozitivele mobile va determina o schimbare in comportamentul de cautare al utilizatorilor, care ar putea favoriza intrarea pe piata a altor jucatori.