De ce iti merge prost internetul de la UPC?

Data: 12/02/2015 | Autor: .

upcUPC a lansat incepand cu 28 octombrie 2014 UPC Wi-Free, un serviciu prin care promite clientilor sai acces gratuit, nelimitat si sigur la internet in afara casei. Desi in teorie totul suna bine, in realitate lucrurile stau cu totul altfel. Mai precis, acest serviciu nu este atat de “gratuit” precum sustin cei de la UPC, afirma Liviu Băltoi, partner AnyMedia Group.

Potrivit unui comunicat transmis redactiei, adevaratul motiv pentru care iti merge prost internetul de la UPC este ca acest serviciu este activat automat pe toate routerele cu WIFI date in custodie clientilor lor, fara a le cere acordul in prealabil.

„Odata cu acest serviciu, se activeaza o retea pentru orice alt client UPC, ceea ce inseamna ca nenumarati oameni se pot conecta la routerul tau (pana la 249 de calculatoare!). Conexiunea impartita cu alti clienti UPC are ca rezultat un trafic crescut de date, suportat in totalitate de tine, ceea ce implica costuri suplimentare date de un consum crescut de energie (de pe website-ul UPC: “transferul de date prin intermediul Wi-Free duce la o usoara crestere a consumului de energie”), alt lucru care nu face obiectul contractului cu UPC”, explica acesta.

Potrivit expertului, chiar daca UPC sustine ca reteaua Wi-Free este independenta, ea functioneaza in acelasi modem si consuma un numar limitat de resurse, ceea ce duce la o performanta scazuta de navigare pe internet.

“Nu poti dezactiva personal serviciul, ci trebuie sa “soliciti” dezactivarea mai intai prin intermediul portalului MyUPC”, precizeaza Baltoi.

In opinia lui, cea mai buna solutie in acest caz este sa schimbati routerul WIFI cu unul fara WIFI si puneti-va un router al vostru.

“In acest fel, veti avea o retea securizata, folosita doar de voi. Altfel, nu veti face nimic altceva decat sa creati hotspot-uri cu costuri aproape zero pentru UPC si costuri suplimentare pentru voi. Si ca sa va raspund la intrebarea initiala, “De ce imi merge greu netul de la UPC?”, este simplu: pentru ca il imparti cu toti cei conectati la routerul tau, fara ca tu sa ai controlul asupra acestui lucru”, mai spune acesta.

Asteptam reactia UPC. De indata ce o vom avea, o veti gasi pe site-ul GadgetReport.ro