„Delfini maidanezi in Dambovita”, un clip fake de dragul covrigilor

Data: 21/11/2011 | Autor: .

Clipul care prezinta doi delfini filmati in Dambovita, in Bucuresti, a fost realizat pe calculator, fiind vorba de un viral menit a promova o campanie de promovare a unei marci de covrigi.

Dragos Musat, cel care a regizat clipul, a declarat, pentru HotNews.ro, ca initial, autorii s-au gandit la o campanie cu caini maidanezi.

„Apoi ne-am gandit ca si mai frumos ar fi sa gasim niste animale complet neobisnuite care ar putea sa completeze colectia de animale maidaneze din Bucuresti, in afara de caini, pisici, veverite etc. Si asa ne-a venit ideea cu delfinii. Daca ar exista si delfini maidanezi?! Si unde sa fie? In Dambovita, logic. Si, de aici a urmat executia”, a declarat Musat.

Delfinii au fost construiti pe computer. Conceptul campaniei TV era „Tipologii de oameni cu care imparti covrigi”, iar sloganul era „Bucura-te de covrigi chiar daca nu ii cumperi tu”.

httpv://www.youtube.com/watch?v=oxgxGK5pJhc&feature=player_embedded

Clipul a ajuns la peste 200.000 de vizualizari pe YouTube.

Cotidianul Libertatea a scris ca reclama seamana cu un film realizat in Olanda, in care, pe unul dintre canalele din Amsterdam, isi face aparitie un rechin fioros.

httpv://www.youtube.com/watch?v=7iMVHdTdUyI&feature=player_embedded

Dragos Musat a respins acuzatiile de plagiat. „La noi e vorba de delfini maidanezi de Bucuresti, acolo sint niste rechini pe care i-a aratat prima data Steven Spielberg in „Falci”, a afirmat acesta.