Romanii sunt destepti?

Data: 22/11/2011 | Autor: .

Incercati sa cautati pe Google „romanii sunt…”. De cele mai multe ori, cautarile asociaza conotatii negative, jignitoare, de la hoti, la tigani, infractori, gunoaie sau prosti etc.

Acelasi lucru este valabil si pentru versiunile straine ale motorului de cautare: daca pe google.ro romanii sunt “prosti”, “paduchiosi” si “hoti”, pe google.com, ei sunt “scum”, “ugly”, “rude” si “not white”, pe google.fr sunt “des voleurs de poules”, “des voleurs” sau “racistes” si acelasi lucru se intampla pe google.it, google.es sau google.co.uk.

Producatorii ciocolatei Rom au lansat o campanie de promovare cu totul speciala: pana pe 1 decembrie, romanii sunt invitati sa caute pe Google sintagma „romanii sunt destepti” in cat mai multe limbi: „les roumains sont intelligent”, „romanians are smart” etc.

“Faptul ca ROM este o marca profund romaneasca ne obliga sa luam atitudine atunci cand vedem ca Romania este victima unor prejudecati grave. Si de aceea ne-am hotarat sa ne asumam o cauza care ne face onoare: aceea de a lupta pentru imaginea romanilor. Imaginea romanilor pe internet, imaginea romanilor despre ei insisi, imaginea romanilor in afara tarii. Campania „Romanii sunt destepti” continua demersul lansat prin campania „Noul ROM” din toamna anului trecut, si anume retrezirea la viata a mandriei nationale”, a declarat Gabriela Munteanu, marketing manager Kandia Dulce.

„Auzim prea des stiri despre imaginea proasta a romanilor in strainatate. Din cauza numarului lor, aceste stiri au ajuns aproape sa nu ne mai mire. Ele doar genereaza un sentiment neplacut de indignare combinata cu frustrarea ca nu poti face nimic sa schimbi asta”, sustine Catalin Dobre, group creative director McCann Erickson.

Urmariti clipul de promovare al campaniei.