James Cameron lanseaza Titanic 3D

Data: 24/11/2011 | Autor: .

Daca nu ati vazut blockbusterul Titanic, regizat de James Cameron in 1997, devenit intre timp al doilea cel mai bine vandut film din istorie, in aprilie 2012 veti putea vedea pe marile ecrane o varianta si mai spectaculoasa, in 3D, relateaza showbizreport.ro

Filmul care a adunat, la vremea respectiva, 11 premii Oscar si incasari de 1,8 miliarde de euro, a fost refacut pe calculator, remasterizata digital la cea mai mare rezolutie (4K, existenta in salile IMAX ale cinematografelor) si convertit in format 3D printr-un procedeu tehnic de ultima generatie, ce a costat numai putin de 20 de milioane de dolari.

James Cameron a prezentat recent primele imagini din Titanic 3D si a dezvaluit de ce crede ca filmul va avea un succes cel putin la fel de mare ca la lansarea din 1997.

„Am cautat mult timp o sansa sa aduc din nou Titanicul pe marele ecran pentru ca acolo este locul lui. Cand am explorat ideea de a-l reface in varianta 3D, intrebarea era cand trebuie realizat si intotdeauna am simtit ca aniversarea centenarului de la adevarata scufundare este oportunitatea perfecta. Filmul scoate in evidenta relatiile dintre personaje si sentimentele lor reciproce. Parintii isi luau copii la film iar copiii adulti isi aduceau parintii la film. A fost un fel de experienta care a unit generatiile iar oamenii se intrebau cu cine ar putea retrai momentele din film si cred ca acelasi lucru ar putea avea loc si acum” a declarat regizorul.

 

Va avea mai mult succes Titanicul in 3D ? Cameron este convins de acest lucru. „Sa convertesti un film in 3D nu este un proces magic. Trebuie sa recrezi totul daca nu exista informatii 3D de la filmul original. Am vrut ca aceasta noua varianta sa fie echivalentul situatiei in care am fi turnat filmul de la bun inceput in 3D.

Este atat de superb incat ai senzatia ca esti in acele spatii de pe vapor si simti pericolele prin care trece Jack. Este o experienta la un alt nivel. Cred ca Titanicul va avea semnificatii diferite pentru cei care l-au vazut in urma cu 15 ani, multi au crescut, s-au casatorit, au copii si se vor uita la dragoste si viata intr-un mod diferit fata de cum le vedeau atunci”, a mai declarat Cameron.

Potrivit specialistilor, filmul are sanse sa urce catre incasari totale ale Titanicului la 3 miliarde de dolari, redevenind astfel cel mai bine film din istorie.

Titlul este detinut, in prezent, de un alt film al lui Cameron, Avatar, lansat in 2009, si care a adunat 2,8 miliarde de dolari.