Vampirii din Twilight fac furori in SUA

Data: 28/11/2011 | Autor: .

Cel de-al patrulea film din seria “Amurg/ Twilight”, “Saga Amurg: Zori de Zi — Partea I”, domina box office-ul nord-american, pentru a doua saptamana la rand, relateaza showbizreport.ro

In weekendul prelungit de Ziua Recunostintei, filmul, regizat de Bill Condon, a obtinut incasari de 62,3 milioane de dolari pe piata nord-americana si de 71,5 milioane de dolari la nivel international. Partea a doua a “Saga Amurg: Zori de Zi” va fi lansata in luna noiembrie a anului viitor.

Potrivit Hollywood Reporter, productia se plaseaza in SUA inca in spatele productiei „Luna Noua”, al doilea film al seriei, care inregistra in acelasi interval incasari de 230 milioane de dolari.

„Breaking Dawn/Zori de zi” a fost urmat, in top 5 – cele mai urmarite filme din cinematografele americane- de productia Disney „The Muppets”, care, in ciuda bugetului redus, de numai 45 milioane de dolari, a incasat in primul weekend 42 de milioane de dolari.

Pe locul al treilea in box office-ul nord-american s-a clasat filmul de animatie “Happy Feet 2 3D”, continuarea aventurilor pinguinilor dansatori. Filmul, care a debutat saptamana trecut, cu incasari de 22,02 milioane de dolari, a inregistat in perioada 23-27 noiembrie vanzari de bilete de 18, 4 milioane de dolari.

Pe local patru s-a clasat productia de animatie „Arthur Christmas”, cu 17 milioane de dolari, o comedie despre magia lui Mos Craciun.

Local cinci in box office-ul nord-american a fost ocupat de filmul „Hugo”, cu incasari de 15,4 milioane de dolari. Productia, realizata pe baza cartii lui Brian Selznick „The Invention of Hugo Cabret”, spune povestea unui copil orfan din Parisul anilor 1930.