Doua treimi dintre americani petrec peste 3 ore pe zi in fata televizorului

Data: 2/12/2011 | Autor: .

Aproape doua treimi dintre americani (62%) petrec peste trei ore pe zi in fata televizorului, fie ca urmaresc filme sau show-uri, fie ca joaca jocuri video, se arata intr-un studiu recent realizat de Harris Interactive la comanda Sony Electronics, citat de Digital Trends.

In ciuda faptului ca petrec 12% din zi in fata televizorului, peste jumatate dintre americani doresc sa-si schimbe modelul curent cu unul care le-ar satisface mai bine nevoile.

O treime sunt nemultumiti de dimensiunile televizorului pe care il detin in prezent iar 31% declara ca se simt jenati de vechimea acestuia. In plus, peste un sfert dintre americani sunt nesatisfacuti de functiile pe care le au televizoarele lor.

Cifrele releva, totusi, o tendinta de renuntare la urmaritul la televizor. Un studiu realizat in noiembrie 2010 de Nielsen releva faptul ca americanii petreceau cinci ore pe zi in fata televizorului. Un alt studiu realizat de Nielsen in aceste zile releva, insa, faptul ca numarul televizoarelor instalate in Statele Unite este in sacdere, prima tendinta de acest fel din ultimii 40 de ani, de cand acest indicator este masurat.

Totodata, studiul arata ca in 3% din locuintele din SUA nu exista un televizor instalat.

Foto: Digital Trends