Descoperire incredibila. Plasticul care se regenereaza dupa modelul pielii umane

Data: 30/03/2012 | Autor: .

Cercetatorii de la University of Southern Mississippi au prezentat, in cadrul conferintei Societatii Chimistilor Americani (American Chemistry Society), un material care va revolutiona industria mondiala. Este vorba de un material special care are capacitatea de a se regenera la lumina soarelui.

“Holy Grail of Material Science.”. Cu acesti termeni a caracterizat profesorul Marek Urban inventia sa. In esenta, atunci cand este zgariat sau rupt, materialul, similar cu plasticul, isi repara singur problemele daca este expus la lumina solara.

“M-am inspirat in acest nou material din modul in care pielea umana se regenereaza”, a declarat cercetatorul american.

“Moleculele din acest material sunt capabile sa se reuneasca sub forma initiala stabilita de producatori in momentul in care sunt supuse interactiunii cu lumina, caldura sau umiditate”, a explicat acesta.  

In demonstratia facuta in cadrul conferintei Societatii Chimistilor Americani, profesorul a zgariat si taiat mai multe bucati de materiale care, in mod miraculos, si-au revenit la forma initiala.

Potrivit The Register, materialul va putea fi folosit pe scara larga intr-o gama foarte larga de aplicatii. “Ganditi-va la un automobil realizat dintr-un astfel de material si care, in caz de accident, isi rezolva singur problemele. Sau de un telefon mobil care devine, practic, imposibil de distrus”, a explicat profesorul american.

De materialul revolutionar s-a interesat deja armata americana care ar vrea sa il foloseasca la dezvoltarea unor arme si alte accesorii militare.

Profesorul Marek Urban a evitat sa spuna cand am putea vedea materialul folosit pe scara larga.

Cititi mai multe amanunte aici.