Uimitorul Sand Flea. Un robot capabil sa sara peste orice obstacol (VIDEO)

Data: 1/04/2012 | Autor: .

Boston Dynamics a prezentat un nou robot din seria prototipurilor realizate pentru Armata SUA. Spre deosebire de precedentele, Sand Flea are o optiune cu adevarat uimitoare – este capabil sa sara de pe loc pana la 10 metri inaltime.

Sand Flea este al 11 robot dezvoltat de cercetatorii de la Boston Dynamics pentru US Army’s Rapid Equipping Force.

Are o capacitate extraordinara de miscare gratie celor 4 roti si mai ales sistemului revolutionar care ii asigura posibilitatea de a escalada cladiri de peste 10 metri inaltime.

Senzorii de proximitate calculeaza dimensiunile obstacolului, iar calculatorul impune pistonului puterea necesara pentru a efectua saltul la inaltimea optima. Urmariti in clipul video de mai jos o demonstratie spectaculoasa.

La ce va fi folosit? Imaginati-va un vehicul de lupta capabil sa depaseasca orice obstacol printr-un simplu salt.

 GadgetReport.ro v-a prezentat, recent, alti cativa roboti prototip dezvoltati de Boston Dynamics pentru Armata SUA. Printre acestia se afla RHex, primul robot proiectat sa ajute misiunile militare in orice conditii de teren, si Petman (Protection Ensemble Test Mannequin), primul robot antropomorf  capabil sa efectueze miscari aproape umane, de la aplecari, ridicari, genoflexiuni si flotari la alergat.

Detalii si video puteti vedea aici