Despagubiri record pentru fostul CEO Yahoo

Data: 8/09/2011 | Autor: .

Fostul CEO de la Yahoo, Carol Bartz, ar putea primi despagubiri de aproape 10,4 milioane de dolari dupa ce a fost inlocuita, peste noapte, prin telefon, de la conducerea companiei.

Potrivit Bloomberg, suma uriasa include atat bani cash, cat si actiuni la Yahoo! Intr-o prima faza, Bartz va primi 3 milioane de dolari, suma ce reprezinta salariul si bonusul sau de anul trecut.

In varsta de 63 de ani, Carol Bartz, botezata de fostii angajati “Terminatorul”, pentru masurile de austeritate luate in mandatul sau (disponibilizari, reduceri de salarii si cheltuieli), a fost data afara pentru ca nu a reusit  sa impiedice migratia utilizatorilor de internet catre Google si Facebook si sa creasca veniturile din publicitate.

Carol Bartz ocupa functia de CEO al Yahoo! din ianuarie 2009 si a incasat pana acum doua zile, cand a fost demisa, o remuneratie totala de 39 milioane de dolari.  Noul CEO interimar, Tim Morse, actualul director financiar,  va fi ajutat de un consiliu executiv pentru a revizui “strategia de repozitionare” a companiei.