Devenim ROBOŢI. Americanii dezvoltă scheletul care ne va transforma în cyborgi (VIDEO)

Data: 12/09/2014 | Autor: .

DARPACercetătorii de la agenţia americană DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency) au dezvoltat proiectul unui schelet din aliaje uşoare şi scripeţi care, odată pus pe corpul uman, îi oferă purtătorului puteri cu adevărat incredibile.

Botezat Soft Exosuit, “exoscheletonul” se ataşează de picioarele utilizatorului cu ajutorul unor chingi speciale şi se adaptează instantaneu la deplasarea acestuia.

Realizat din aliaje usoare, din carbon si titan, şi având o serie de pistoni, telescoape si senzori de presiune, scheletul il ajuta pe utilizator sa se deplaseze cu usurinta zeci de kilometri, fara sa simta oboseala.

O versiune Soft Exosuit ar urma sa fie dezvoltata si pentru industria medicala, fiind dedicata celor invalizi.

Expertii DARPA au in dezvoltare si o versiune care se adapteaza bratelor si permite celui care o poarta sa care de trei ori greutatea sa corporala.

Dezvoltarea Soft Exosuit face parte dintr-un program special care vizeaza dezvoltarea “soldatului universal”, capabil sa actioneze in orice conditii de mediu. DARPA a obtinut o finantare de 2,9 milioane de dolari pentru acest proiect.

darpa-warrior-web-05-23-13-03Si alte companii lucreaza la proiecte similare. Unul dintre acestea, prezentat de GadgetReport.ro, este XOS Raytheon . Proiectul pare inspirat din celebra serie de filme Iron Man. XOS reprezinta, in esenta, o structura din metal care ii ofera utilizatorului o forta nebanuita cu ajutorul pistoanelor hidraulice.

Intreaga structura este sustinuta de un motor care ii ofera soldatului puterea de a ridica obiecte, de a alerga si a distruge obstacolele.

Urmariti, mai jos, un clip care prezinta proiectul XOS 2.

Proiectul XOS a fost initiat in 2007 si de atunci au fost cheltuiti peste 50 milioane de dolari, finantare asigurata de Raythron si US Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA).

Si compania Lockheed Martin a dezvoltat o structura similara. HULC Exoskeleton permite soldatilor americani sa se deplaseze pe distante foarte lungi fara sa mai oboseasca.