Disintegration este promițător. Primele impresii după sesiunea BETA

Data: 4/02/2020 | Autor: .

Disintegration este promițător. Primele impresii după sesiunea BETADisintegration se anunță a fi unul dintre cele mai interesante FPS-uri din acest an. GadgetReport.ro a avut ocazia de a încerca versiunea BETA a jocului, iar primele impresii sunt excelente – jocul are o poveste excelentă, iar gameplay-ul este foarte bine calibrat.

În Disintegration, jucătorii se vor găsi în viitorul nu prea îndepărtat, într-un moment de cumpănă în care omenirea se află la un pas de dispariție, singura ei speranță pentru salvare fiind folosirea tehnologiei.

Prin intermediul unui proces denumit ”Integration”, creierul uman este îndepărtat din corp și implementat într-un corp robotic. Procedura este aplicată într-un mod forțat de o rasă superioară din punct de vedere tehnologic, Rayonne, care abuzează de supremația lor și vânează ultimele rămășițe ale umanității.

Disintegration este un shooter sci-fi realizat de către unul dintre co-creatorii titlului Halo, iar acest lucru se vede mai ales din abordarea artistică și diferitele elemente din joc. Nu este doar un simplu FPS, pentru că include și o abordare de tip strategie. Mai mult, pe lângă nava pe care o controlăm, avem la sol o echipă ce este pregătită să primească ordinele noastre.

Sesiunea Beta Disintegration ne întâmpină cu un tutorial destul de bine pus la punct. Ne sunt prezentate toate mecanicile de control ale navei intitulate „GravCycle”, ce face slalom printre ruinele orașelor, dar și controlul echipei de la sol,  alcătuită din 3-4 combatanți ce au fiecare diverse arme ce pot fi activate cu ajutorul d-pad-ului ( lansator de rachete, scut, viață).

Pe partea de gameplay, Disintegration oferă o experiență complexă, fiindu-ne destul de greu să ne adaptăm la început. După primele etape de adaptare, misiunea a devenit mai ușoară, reușind să ne familiarizăm cu comenzile și tactica de joc. Chiar și așa, jocul este destul de dificil pentru că inamicii sunt greu de ucis și, de multe ori, ai nevoie de coechipieri pentru a îndeplini obiectivul din multiplayer.

Disintegration

Cele 7 echipe valabile în sesiunea BETA a titlului Disintegration

Sesiunea Beta a jocului Disintegration a fost testată pe o consolă PlayStation 4 Pro, cu rezultate pe măsură. Mai ales în ceea ce privește grafica, experiența este una excelentă, hărțile fiind foarte detaliate iar navele bine realizate.

Nu este exclus ca varianta finală să arate și mai bine, astfel că jocul va concura cu succes la titlul de jocul anului 2020.

În sesiunea beta a jocului am avut  acces la 2 moduri de joc :

  • Retrieval – jucătorii concurează împărțiți în două echipe pe durata a două runde pline de adrenalină. Una dintre echipe va trebui să livreze o sarcină utilă folosind trupele de la sol, în timp ce cealaltă echipă va încerca să zădărnicească aceste eforturi.
  • Control – cele două echipe se confruntă încercând să domine diferite puncte cheie de pe hartă. Jucătorii trebuie să asigure supraviețuirea echipei de la sol în zonele cheie, aceasta fiind singura cale pentru a aduna punctele necesare victoriei.

Disintegration nu este un FPS obișnuit și va schimba felul în care jucătorii se raportează la câmpul de luptă,” a declarat Marcus Lehto, Președinte și Game Director al V1 Interactive. “Jucătorii vor explora o lume aflată în continuă schimbare din cauza conflictului global. Singura metodă de a salva viața organică este luarea unor decizii strategice în fiecare luptă, atât ca pilot de Gravcycle, dar și din postura de comandant al echipei de la sol.”

“Jocul are loc într-o lume deosebit de arătoasă, povestea punând accentul pe îndurarea greutăților și pe triumful în fața unor provocări dificile. Ambele aspecte susțin o poveste single player, dar V1 nu se mulțumește cu atât”, a declarat Kari Toyama, Senior Producer în cadrul Private Division. “Disintegration aduce pe lângă o lume de joc și o poveste captivante, posibilitatea de a retrăi lupta din multiple puncte de vedere, oferind o experiență complet diferită față de jocurile existente la ora actuală.”