DIY Cyborg. Si-a implantat un computer sub piele (VIDEO)

Data: 5/11/2013 | Autor: .

calculator-implant-gadgetreport

Cunoscutul biohacker Tim Cannon, supranumit “DIY Cyborg”, a mai facut o trasnaie in visul sau de a deveni primul om-computer din lume. Cannon si-a implantat un computer Circadia 1.0 sub pielea de pe mana stanga.

Computerul, dezvoltat de hacker si prietenii sai timp de 18 luni, este capabil sa ii monitorizeze semnalele vitale pe care trimite prin Bluetooth catre telefonul sau Android.

Cannon a declarat ca cipul ii transmite periodic informatii privind starea sa de sanatate.

Sensorul se afla abia la prima generatie. Cannon spune ca urmatoarea versiune va fi mult mai mica si capabila sa ii transmita si alte informatii despre cum functioneaza corpul sau.

“DIY Cyborg” spera ca varianta finala a produsului sa fie de marimea unei monede si sa o lanseze in productie la pretul de 500 de dolari.

Eyeborg – primul “om-robot” din lume

Tim Cannon nu este insa primul om care si-a facut un astfel de implant. GadgetReport.ro relata, nu de mult, despre britanicul Rob Spence care a reusit, cu succes, sa isi implanteze un gadget electronic care ii sporeste abilitatile.

Spence si-a implantat in ochiul drept o camera video HD. Aceasta se conecteaza wireless la un dispozitiv care inregistreaza tot ceea ce vede. Camera, dotata cu o baterie in miniatura, este fixata de globul ocular, astfel ca se misca odata cu acesta.

La ce foloseste camera? “Cyborg-ul” Spence crede ca este ideala pentru investigatiile jurnalistice sau filmarea unor documentare spectaculoase. Clipul nu prezinta detalii tehnice despre acest gadget.