Doel, laptop-ul de 130 de dolari din Bangladesh

Data: 12/10/2011 | Autor: .

Dupa tableta de 35 de dolari din India, a venit randul Bangladesh-ului sa atace piata cu un gadget ultra-low-cost. Premierul tarii a anuntat lansarea unui laptop de numai 130 de dolari, intitulat DOEL, ce va rula sistemul de operare Android, al celor de la Google.

Desi numele noului laptop va poate suna foarte familiar, trebuie sa stiti ca Doel este „pasarea cantatoare nationala” a Bangladesh-ului.

Noul laptop va dispune de niste specificatii pe masura pretului. Acesta va avea un procesor VIA 8650 de 800 Mhz, 512 MB RAM, o memorie flash de 16 GB, conectivitate Wi-Fi si un display de 10,1 inchi cu o rezolutie de 1024×600. In plus, Doel va dispune de un webcam, un cititor de carduri SD si doua porturi USB.

Calculatorul este primul produs in aceasta tara si va rula o versiune a sistemului de operare Android, produs de Google.

In prezent, numai 10% dintre componentele laptop-ului sunt produse in tara, insa conducatorii proiectului spera ca procentul sa se ridice la 60% in urmatoarele sase luni,

Laptop-ul va fi distribuit initial catre institutiile guvernamentale din tara, iar ulterior va fi disponibil si populatiei. Totusi, expertii si-au exprimati dubiile ca distribuirea de laptop-uri va ajuta tara sa se extinda in plan digital.