Donald Trump își construiește propria rețea de socializare

Data: 22/03/2021 | Autor: .

Fostul președinte american Donald Trump intenționează să revină pe rețelele de socializare în următoarele luni cu propria sa platformă, a declarat duminică un consilier al acestuia, pentru Fox News.

Jason Miller, fost consilier al administrației Trump, a declarat pentru Mediabuzz de la Fox News că Trump se va „întoarce la rețelele de socializare probabil în aproximativ două sau trei luni” cu „propria sa platformă”. Miller a adăugat că platforma lui Trump va atrage „zeci de milioane” de noi utilizatori și „va redefini complet jocul”.

Trump a fost alungat de pe cele mai populare platforme de socializare în ianuarie. Twitter și Facebook l-au blocat pe președintele Donald Trump să mai posteze pe site-urile lor după ce susținătorii săi au asaltat Capitolul SUA , provocând violență și oprind procesul de certificare a alegerii președintelui Joe Biden. Și Snapchat a blocat contul lui Trump.

Fostul președinte a fost acuzat că a folosit social media pentru a a răspândi dezinformarea și a incita la violență.

În cei patru ani de președinte, Trump a folosit în special Twitter pentru a-și promova politica.

Pe fondul mesajelor controversate, Twitter a început în cele din urmă să ascundă tweet-urile lui Trump care conțin dezinformare despre alegeri și coronavirus, alocându-le o etichetă de avertizare care include un link către mai multe informații sau context.

Directorul financiar al Twitter, Ned Segal, a declarat luna trecută că interdicția lui Trump va rămâne în vigoare , chiar dacă acesta ar candida din nou la funcția de președinte al SUA.

„Politicile noastre sunt concepute pentru a ne asigura că oamenii nu incită la violență și, dacă cineva o face, trebuie să-i eliminăm accesul”, a spus Segal.