Dosarele „Black Vault”. Mii de documente oficiale despre OZN-uri, publicate online

Data: 16/01/2021 | Autor: .

Peste 2.700 de documente legate de OZN-uri desecretizate de CIA din anii 1980 (guvernul Statelor Unite le mai numește și FZN-uri de la „fenomene zburătoare neidentificate), reunite sub denumirea ,,Dosarele Black Vault’’, au fost publicate online, pe site-ul Black Vault

Space.com relatează că dosarele „Black Vault” acoperă de toate de la explozii misterioase în Rusia la informări despre OZN-uri primite de înalți oficiali guvernamentali.

Sunt mii de documente guvernamentale din peste trei decenii, legate de OZN-uri desecretizate de CIA din anii 1980 (guvernul Statelor Unite le mai numește și FZN-uri de la „fenomene zburătoare neidentificate).

Documentele acoperă zeci de incidente de la informări primite personal de înalți oficiali americani la descrierea unei explozii misterioase dintr-un mic oraș rusesc.

Documentele au fost obținute în urma unui lung șir de cereri privind liberul acces la informațiile de interes public (Freedom of Information Act) depuse secolul trecut.

În vara lui 2020 CD-ROM-ul a fost cumpărat de John Greenwald Jr., creatorul Black Vault, iar acesta a terminat recent încărcarea în format PDF a tuturor documentelor de pe CD pe website-ul său.

„Deși CIA pretinde că aceasta este ‘întreaga’ lor colecție de documente (declasificate), s-ar putea ca acest lucru să nu poată fi verificat în totalitate”, notează Greenwald pe website.

„Cercetările realizate de Black Vault vor continua pentru a vedea dacă documente suplimentare rămân a fi descoperite în posesia CIA”, adaugă acesta.

Deși noile documente nu sunt deloc de neglijat, ele sunt doar o fracțiune infimă din baza de date enormă a Black Vault care conține peste 2,2 milioane de pagini de materiale legate de obiecte zburătoare neidentificate.

Meteoritul care ar putea rescrie istoria lumii. Compuși organici extratereștri, ajunși pe Pământ

Greenwald a terminat încărcarea documentelor cu câteva luni înainte ca oficiali ai Departamentului de apărare american și serviciilor de informații ale SUA să fie audiați de Congres cu privire la OZN-uri.

Prevederea a fost inclusă în secțiunea privind serviciile de informații a pachetului de salvare economică în valoare de 2,3 trilioane de dolari semnat de președintele Donald Trump la finalul anului trecut.

Teoria extratereștrilor antici, confirmată de cercetători

Steagurile SUA se dezintegrează pe Lună. Când vom mai ajunge pe satelitul natural al Pământului?