Dovedit ştiinţific: Dacă stai pe Facebook, s-ar putea să trăieşti mai mult

Dovedit ştiinţific: Dacă stai pe Facebook, s-ar putea să trăieşti mai mult

Utilizatorii reţelelor sociale, precum Facebook, au şanse să ducă o viaţă mai lungă, mai sănătoasă şi mai fericită, afirmă un studiu realizat de Universitatea din California. Asta pentru că interacţiunea socială reprezintă o componentă importantă asociată stării de sănătate, relatează GadgetReport.ro

Realizat împreună cu experţii de la Universitatea Yale, studiul, publicat în revista Academiei Naţionale de Ştiinţă din SUA ( Proceedings of the National Academy of Sciences), arată că activităţile precum like-urile date postărilor prietenilor şi acceptării unora noi sunt asociate cu un risc mai redus de mortalitate.

„Există o mare dezbatere legată de social media. Există mulţi oameni care sunt îngrijoraţi că reţelele sociale substituie interacţiunea obişnuită, ceea ce nu este neapărat adevărat”, afirmă unul dintre autorii studiului, James Fowler, de la Universitatea din California.

Cercetătorii au monitorizat peste 12 milioane de profiluri de pe Facebook şi le-au comparat cu datele de la Departamentul de Sănătate Publică din California (California Department of Public Health) şi listele de alegători din California.

După ce au analizat datele, au ajuns la concluzia că riscul de moarte este cu 12% mai redus pentru cei care au profiluri pe Facebook decât cei care nu sunt înscrişi în reţeaua socială. „Asta nu înseamnă că dacă ai profil pe Facebook, eşti mai sănătos, însă dovedeşte faptul că eşti o persoană mai deschisă, mai dispusă la interacţiune, iar între starea de sănătate şi deschiderea socială există o legătură bine definită”, a mai spus acesta.

Cercetătorii au dovedit, anterior, că oamenii optimişti trăiesc mai mult decât pesimiştii şi că cei care privesc realitatea cu detaşare şi încredere au un risc mai scăzut de îmbolnăvire decât cei stresaţi şi negativişti.