Dovedit ştiinţific: Nimeni nu apreciază, de fapt, selfie-urile

Data: 6/08/2018 | Autor: .

Dovedit ştiinţific: Nimeni nu apreciază, de fapt, selfie-urile

Doi cercetători de la Universitatea din Munchen au realizat un studiu despre moda selfie-urilor, iar concluzia este una paradoxală – nimeni nu apreciază, de fapt, selfie-urile, relatează GadgetReport.ro

La studiul realizat de cercetătorii Sarah Diefenback şi Lara Christoforakos au participat 238 de persoane din Austria, Germania şi Elveţia, din toate categoriile de vârstă.

Rezultatele, publicate în revista Frontiers in Psychology, într-un material cu titlul “The Selfie Paradox: Nobody Seems to Like Them Yet Everyone Has Reasons to Take Them”, arată că 90% dintre cei chestionaţi consideră că cei care-şi fac selfie-uri vor doar să se laude şi că acestea crează o imagine superficială, artificială a persoanelor respective.

Selfie-ul postat pe reţelele sociale ar avea, de fapt, efecte negative pentru cei care îl privesc. „Opinia generală este că imaginea prezentată în selfie nu reprezintă realitatea şi o resping ca atare”, a mai spus Sarah Diefenback.

În ciuda reacţiilor negative, 77 % dintre cei chestionaţi au recunoscut că îşi fac un selfie cel puţin o dată pe lună, iar 49% o dată pe săptămână.

Rezultatele arată că oamenilor le place să îşi facă selfie-uri, însă nu să se uite la selfie-urile altora”, a mai declarat Diefenback.