Test Samsung Galaxy S8. Cum se descurcă telefonul în club

Data: 2/04/2017 | Autor: .

Test Samsung Galaxy S8. Cum se descurcă telefonul în clubSud-coreenii de la Samsung au dotat noile telefoane Galaxy S8 şi Samsung Galaxy S8+ cu o cameră foto principală de 12 MP, un senzor de 1.4µm, cu f/1.7, dual-pixel, autofocus cu laser, stabilizare optică, înregistrare în 4K. Este aceeaşi cameră de pe Galaxy S7 Edge, însă Samsung afirmă că, pe baza software-ului optimizat, oferă o calitate foto&video peste cea oferită de modelul de anul trecut, relatează GadgetReport.ro

Camera, de 12 MP include pixeli individuali (1,4 µm, f/1.7, 26mm) şi o tehnologie, Dual-Pixel, care îi permite să focalizeze mult mai rapid.

În plus, Samsung a introdus o inovaţie care permit camerei să realizeze o secvență de cadre și apoi să le combine pentru a realiza o imagine mai bună.

GadgetReport.ro a testat telefonul în cel mai dificil mediu cu putinţă, în cluburile din Bucureşti, unde luminozitatea este scăzută, iar jocurile de lumini supun camera la cel mai provocator test.

Camera a fost poziţionată pe automat, cu setările standard oferite de producător.

Pe ansamblu, camera de pe Samsung Galaxy S8+ se descurcă cu brio în a capta imagini clare, însă numai în anumite condiţii. Senzorul dă câteodată rateuri atunci când luminozitatea este extrem de scăzută, iar imaginile devin pixelate, cu o tentă ştearsă.

În alte situaţii, dovadă imaginile de mai jos, pozele cu  Samsung Galaxy S8 capătă un puternic accent pixelat, atunci când sunt realizate fără flash. La fel ca şi modelul de anul trecut, S8 tinde, astfel, să rateze complet echilibrul de lumină şi  captează, astfel, poze cu tentă portocalie.

Un fapt pozitiv este că senzorul poate înregistra video în 4K, la 30 fps, în Full HD la 30 fps – 60 fps şi în HD la30 fps. Când înregistrează în 4K, poate face, simultan, fotografii de 9 MP.

Camera de selfie are o rezoluţie de 8 MP (f/1.7) şi un nou mod de autofocus, fiind capabilă să înregistreze dinamic în orice situaţie. Nu însă tot timpul, dovadă fotografiile de mai jos.

Pe ansamblu, însă, camerele de pe Samsung Galaxy S8 reuşesc să ofere imagini semnificativ mai bune, în special video, dovadă clipul de mai jos.

Interesant este că, dacă pe telefon imaginile se văd excelent, în momentul difuzării lor pe un ecran mai mare, acestea tind să capete o saturaţie pronunţată. Clipul video a fost filmat la rezoluţie Full HD, cea pe care o recomandăm ca fiind ideală pentru o experienţă uzuală.

Filmat în 4K, un clip video de numai 1 minut înseamnă 350 MB. Asta înseamnă că la 1 GB ajunge în numai 3 minute.

Am primit telefonul pentru teste in cadrul programului Orange Smartphone Tester

Galaxy S8 are un display Super Amoled, de 5.8-inch, iar Galaxy S8 Plus de 6.2-inchi. Ambele au rezoluţia de 2960 x 1440 Pixels (18.5:9 aspect ratio) şi sunt rotunjite pe margini. Ecranul seriei Galaxy S8 este primul din lume certificat HDR.

La capitolul hardware, Galaxy S8 şi Galaxy S8 Plus includ un procesor de 2.5GHz, octa-core, Exynos 8895, pe 10 nm, (Qualcomm Snapdragon 835 pe piaţa americană şi chineză), 4GB de RAM (LPDDR4) şi un spaţiu de stocare de 64GB UFS 2.1, extensibil prin microSD card slot (până la 256GB).

Telefoanele includ un scaner de iris pentru autentificare (acelaşi ca şi pe Note 7) şi un senzor de amprentă, amplasat lângă camera de pe spate.

Galaxy S8 este rezistent la praf şi apă, beneficiind de standardul IP 68 (30 minute până la 1,5 metri adâncime).

Galaxy S8 şi S8 Plus au difuzoare Harman (Ultra High Quality Audio Playback) şi mufă de căşti de 3.5mm. Telefoanele includ si o pereche de căşti nouă, AKG, dezvoltată împreună cu Harman, care promit un sunet de calitate, cu bass puternic şi o izolare fonică optimă. Căştile vin gratuit cu telefonul. Cumpărate separat, costă 99 euro.
Noile telefoane permit conectarea a două dispozitive pe Bluetooth simultan (căşti, boxe etc.), prin noul standard Bluetooth 5.0,  Galaxy S8 fiind, de altfel, primul telefon care include această facilitate.

Telefoanele Galaxy S8/Galaxy S8 Plus beneficiază de conexiuni dual-band gigabit Wi-Fi, LTE Cat 16, GPS, NFC şi, în premieră, USB Type-C port.

Samsung Galaxy S8 are o baterie de 3000 mAh, iar Galaxy S8 Plus de 3500 mAh, ambele cu încărcare rapidă şi wireless.

Samsung afirmă că S8 are o autonomie de până la 20 de ore de convorbire, 16 ore de video, 12 ore de internet 4G şi pînă la 67 de ore când este folosit pentru ascultat muzică Mp3. S8 Plus ar rezista ceva mai mult, cu 4 ore în plus în modul de telefonie, în timp ce pentru urmărit clipuri video, bateria oferă o autonomie maximă de 18 ore. În modul de navigat pe internet 4G, telefonul promite o autonomie de până la 15 ore.

Telefoanele vor ajunge pe piaţă din 21 aprilie, în versiunile Midnight Black şi Orchid Grey, la preţuri cuprinse între 799 euro (S8) şi 899 euro (S8 Plus). Noua cască Gear VR va fi vândută cu 129 de euro, în timp ce camera Gear 360 costă 229 de euro.