Ducati prezinta prototipul Hunter ZXS Arac

Data: 20/11/2012 | Autor: .

Designerul Mako Petrovic a imaginat, pentru Ducati, prototipul unei motociclete hibride care iese in evidenta atat prin design cat mai ales prin spectaculoasele facilitati tehnice. La nivel stilistic, ZXS Arac vine cu un desing ce combina ideile japoneze cu stilul italian Ducati intr-un profil extrem de robust și agresiv.

Ca la orice concept, e greu de spus daca va avea succes, insa, judecand dupa look, putem spune ca are un potential important.

Liniile ascuțite și curbe inconjoara compartimentul motor, rezultatul fiind un proiect organic natural, care continua prin intregul cadrul din doua tonuri de culoare (in acest caz, negru și portocaliu).

Capul de lumina frontala este, de asemenea, unic in forma sa pura, iar noua tehnologie LED utilizeaza un placi de sticla emițatoare de lumina care dau un fascicol luminos, direcțional.

O caracteristica suplimentara o reprezinta „sistemul de acționare in condiții de siguranța” care, cu ajutorul senzorilor, ajuta la mentinerea stabilitatii si adapteaza motorul hibrid/electric (2500 CP) la conditiile de drum, pentru a evita accidentele.

Atunci cand este activat, cesta reglementeaza viteza de croaziera pentru a menține o distanța sigura fata de alte vehicule.

Conceptul se afla in analiza celor de la Ducati care urmeaza sa decida daca il vor trece in productia de serie.