După gafa uriaşă cu Note 5, s-au răzgândit cu Galaxy Note 6

Data: 5/03/2016 | Autor: .

După gafa uriaşă cu Note 5, s-au răzgândit cu Galaxy Note 6

Noul smarthone Galaxy Note 6 va relansa seria Note, sud-coreenii de la Samsung pregătindu-i o expunere la nivel internaţional, cu o strategie diferită faţă de cea păguboasă folosită la Note 5, relatează GadgetReport.ro

Galaxy Note 5, cel mai bun phablet lansat vreodată de sud-coreeni, a debutat anul trecut exclusiv pe pieţele asiatice şi americane, pentru Europa fiind promovat telefonul Galaxy S6 Edge Plus. Ulterior, Note 5 a ajuns şi pe bătrânul continent, însă pe alte canale decât cele oficiale.

Cum vânzările lui Galaxy S6 Edge Plus nu s-ar fi ridicat la nivelul aşteptărilor, Samsung ar putea în acest an să schimbe strategia – va lansa Galaxy Note 6 şi în Europa, iar Galaxy S7 Edge Plus ar putea fi anulat.

Cel puţin asta susţin sursele citate de Sammobile, neconfirmate încă oficial de sud-coreeni.

GadgetReport.ro relata, recent, că Samsung lucrează deja, intens, la noul phablet Note 6. Telefonul ar urma să fie prezentat cel mai probabil în august şi să îl vedem în magazine din septembrie. Performanţele telefonului se anunţă a fi fără precedent.

Galaxy Note 6 ar putea să includă numai puţin de 6 GB de RAM, un spaţiu de stocare record, de 256 GB, un procesor Exynos 3.1 GHz 16-Core şi un ecran mai mare decât seria precedentă, de 5,8 inchi, Quad-HD Super AMOLED.

Nu este exclus ca telefonul Galaxy Note 6 să includă camera de 12 MP de pe Galaxy S7 şi, în premieră, portul USB Type C, aşteptat încă de pe seria S7/S7 Edge.

În plus, potrivit estimărilor din piaţă, Galaxy Note 6 ar putea fi primul telefon care va face trecerea de la carcasa de sticlă la una dintr-un aliaj de magneziu, ce ar urma să acopere o baterie cu încărcare rapidă, cel mai probabil de 3600 mAh, aceeaşi ca pe Galaxy S7 Edge.

Note 6 va avea, bineinteles, şi dotările devenite standard pentru produsele premium Samsung, de la WiFi 802.11 a/b/g/n/ac (2.4/5GHz), MIMO, Bluetooth® v 4.2 LE, ANT+, USB 2.0, NFC, Location. Accelerometru, Senzor de proximitate, RGB Light, Senzor geo-magnetic, Gyro, Senzor de amprentă, Barometru, Hall, HRM- Senzor de monitorizare a pulsului.

În privinţa preţului, nu putem decât să speculăm că acesta ar urma să fie în jur de 850-950 de dolari.

Samsung nu a făcut, bineînţeles, nicio declaraţie oficială despre Note 6, aşa că informaţiile de mai sus trebuie privite ca simple speculaţii.

Samsung pregăteşte Note 6! Un telefon fără precedent