Eee Pad Transformer Prime, de pe 8 decembrie in magazine

Data: 29/11/2011 | Autor: .

Asus pregateste lansarea pe piata a noii versiuni a tabletei Eee Pad Transformer. Gadgetul va ajunge, treptat, in magazine din SUA si apoi in restul lumii incepand din 8 decembrie. In Statele Unite, tableta va costa 499 dolari (32 GB) si 599 dolari pentru cea de 64 GB.

Tableta cu o diagonala de 10,1 inci si un display Super IPS+ la 1280×800 de pixeli, este ceva mai subtire si mai usoara decat prima generatie. Are o grosime de doar 8,3 milimetri și o greutate de 586 de grame.

Prime este prima tableta din lume care foloseste procesorul quad-core fabricat de nVidia, care functioneaza la frecventa de 1,3GHz. Specificatiile tehnice mai includ 1GB de memorie RAM și 32 sau 64GB spatiu de stocare.

La capitolul dotari, tableta mai prezinta, printre altele, doua camere foto-video, una frontala de 1,2MP si o alta principala de 8 megapixeli, capabila sa inregistreze FullHD.

Continutul video poate fi redat pe un televizor prin intermediul mufei miniHDMI.

La fel ca si prima generatie, ASUS a dotat tableta cu un dock si o tastatura ce permite folosirea gadgetului ca un laptop. In plus creste autonomia gadgetului de la 12 la 18 ore.

Transformer Prime ruleaza sistemul de operare Android 3.2, urmand apoi sa primeasca un update la versiunea 4.0 “Icecream Sandwich”.