Eşti fan Star Wars? Clipul care spune istoria sabiei laser

Data: 29/03/2016 | Autor: .

Eşti fan Star Wars? Clipul care spune istoria sabiei laser

Un fan Star Wars, Christopher Sherwood, a realizat un clip video incredibil în care a adunat imagini din toată seria Star Wars, în tentativa de a recrea istoria sabiei laser.

Sabia laser este unul dintre simbolurile care a consacrat Star Wars drept cel mai spectaculos SF din istorie. Albastră pentru cavalerii Jedi, roşie pentru lorzii Sith-ului, sabia laser a fascinat generaţii, impunându-se drept unul dintre icon-urile tehnologiei dintr-o galaxie foarte, foarte îndepărtată.

Clipul video despre istoria sabiei laser  este unul excelent, îmbinând imaginile cu replicile personajelor din Star Wars, de la Obi Wan la Yoda, Anakin şi Skywalker.

Fizicienii irlandezi susţin că săbiile folosite de Luke Skywalker, Darth Vader şi cavalerii Jedi pot fi, teoretic, realizate din plasmă!

Tracking the Journey of Luke's Lightsaber Throughout All the Star Wars movies

Potrivit cercetătorilor, pentru a fi funcţionale, săbiile ar trebui să fie compuse dintr-o sursă de lumină, fie ea laser sau plasmă, care va ocupa locul mânerului clasic. Plasma ar fi cel mai uşor de integrat într-o astfel de armă, spun fizicienii, iar unda de lumină ar urma să aibă în jur de 90 cm.

Detalii în materialul GadgetReport.ro de mai jos.

Săbiile laser din Star Wars ar putea deveni realitate!