Europa investeste in noua retea 5G. Vom descarca un film pe secunda! (VIDEO)

Data: 17/06/2014 | Autor: .

5G-BUNComisia Europeana si Ministerul Stiintei din Coreea de Sud au semnat un acord privind dezvoltarea in comun a tehnologiei ce vizeaza noua retea de telefonie si date 5G. Cel mai probabil din 2020, vom putea descarca un film HD de pe internet in numai o secunda.

Executivul de la Bruxelles vrea sa investeasca 700 de milioane de euro in urmatorii 7 ani pentru implementarea 5GPPP (5th generation Public Private Partnership), relatează GSM Arena.

5g Se estimeaza ca necesarul de investitii pentru noua retea va fi de peste 4 miliarde de euro, dintre care peste 3 miliarde vor fi asigurati de producatorii de echipamente si distribuitorii de servicii de telefonie si date.

Potrivit expertilor, noua retea 5G va declansa o adevarata revolutie in materie de trasmisie de date.

Viteza incredibilă de transfer, de pana la 10 GB pe secundă, va permite dezvoltarea la scară largă a serviciilor de streaming în format 4K, astfel că nu este exclus ca, în următorii ani, posturile TV să îşi treacă emisia pe internet.

Tehnologia 5G va permite, de asemenea, dezvoltarea maşinilor inteligente, a electrocasnicelor conectate la web şi, în general, a transferului de date la un nivel fără precedent, astfel încât accesul la informaţie va deveni instantaneu, indiferent de unde îl accesezi.

In graficul alaturat, prezentat de GSM Arena, puteti vedea modul in care a evoluat tehnologia de-a lungul anilor.

GadgetReport.ro relata, anterior, ca la nivel international, competitia pentru dezvoltarea de comunicatii mobile de ultima generatie devine din ce in ce mai acerba.

Japonia lucrează deja la această tehnologie ce va fi lansată, cel mai probabil, cu ocazia Jocurilor Olimpice din 2020.

NTT Docomo, KDDI si SoftBank, trei dintre cele mai importante companii de telecomunicaţii din Japonia au dezvoltat  un grup de lucru în care au cooptat Panasonic, Sharp si Fujitsu, scopul fiind acela de a găsi cele mai bune soluţii pentru ca 5G să ajungă cât mai repede pe piaţă.

La randul ei, China a instituit in februarie 2012 grupul “IMT-2020 (5G) Promotion”, condus de guvern, pentru cercetare in sectorul 5G.

Mai multe detalii aflati dintr-o analiza GadgetReport.ro