Un executiv Apple intra in board-ul Ferrari. Urmeaza iCar?

Data: 8/11/2012 | Autor: .

Domeniul auto este unul in care mai e loc de multa inovatie, interactiunea dintre masini si computere fiind, cel putin in acest moment, minimala.

Acest lucru s-ar putea schimba, insa, cei de la Apple aratand un interes crescut spre aceasta piata. Astfel, Eddy Cue, executivul Apple care se ocupa de iTunes, App Store, iBook Store, iCloud si, mai nou, de Siri si Apple Maps, va ocupa un loc in board-ul constructorului auto Ferrari.

Acesta a fost ales de companie datorita experientei sale cu „dinamica si inovativa lume a internetului”, numirea sa fiind un semn ca Ferarri doreste sa ia masinile conectate foarte in serios.

Numirea lui Cue in board-ul Ferrari nu este prima deschidere a Apple catre piata auto. Phill Schiller, seful marketing-ului Apple, a declarat recent ca in interiorul companiei au avut loc in trecut discutii privind lansarea unui automobil.

Iar interesul acordat de Apple industriei auto nu este chiar iesit din comun, avand in vedere ca si rivalii de la Google ia foarte in serios acest segment. Acestia au primit deja licenta de circulatie in statul Nevada pentru masinile fara sofer pe care le dezvolta, iar Eric Schmidt, executive chairman al companiei, declara recent ca acestea vor deveni forma predominanta de transport “in decursul vietii noastre”.