Exista viata pe Marte? Descoperirea făcută de robotul Curiosity (VIDEO)

Data: 26/03/2015 | Autor: .

curiosity-landed-drawingO ştire de ultimă oră face senzaţia în lumea ştiinţifică! Robotul Curiosity a descoperit, pe Marte, unul dintre elementele esenţiale ale vieţii – azotul. NASA a anunţat că acesta a fost depistat sub formă de nitrat, o categorie de molecule care conţin azot sub o formă ce poate fi utilizată de către organismele vii.

Potrivit cercetătorilor, această descoperire aduce o dovadă în plus că planeta roşie a reunit în trecut condiţii propice pentru existenţa vieţii.

Totuşi, oamenii de ştiinţă americani au subliniat faptul că nu există deocamdată niciun indiciu care să sugereze că moleculele de nitrat ar proveni de la un organism viu. Suprafaţa lui Marte este în prezent complet neospitalieră pentru orice formă de viaţă cunoscută.

Detalii, dar şi alte informaţii din lumea ştiinţei şi tehnologiei, aflaţi din rubrica Gadget Show, realizată de GadgetReport.ro şi difuzată astăzi la Realitatea TV.

Emisiunea o puteţi urmări zilnic în programul Dimineaţa de Ştiri (9-10), la Newsroom (16-17), pe pagina noastra de Facebook dar şi pe canalul Gadget Report, de pe youtube.

Daca vi se pare interesanta, va invitam sa ii dati like sau share pe Facebook.