Fabulos! Poliţiştii au oprit maşina autonomă Google Car!

Data: 13/11/2015 | Autor: .

google car oprita de un politist

Poliţiştii de la Brigada Rutieră din Mountain View, California, au tras pe dreapta o maşină autonomă Google Car pentru un motiv bulversant – şoferul robot o conducea cu o viteză prea mică!

Maşina Google rula cu 17 km/oră sub viteza legală de circulaţie, de 50 km/h, relatează The Telegraph.

În maşină se afla, bineînţeles, şi un asistent de la Google, care a explicat poliţistului că efectua o serie de teste, iar acesta a înţeles şi nu a amendat “şoferul robot”. Era interesant de văzut cine urma să primească amenda, şoferul asistent sau firma Google.

Incidentul vine după altul petrecut în septembrie, când mai mulţi martori oculari au declarat că au văzut o maşină Google Car care conducea….agresiv, tăind colţurile în unghiuri foarte strânse şi schimbând benzile de circulaţie într-un mod neaşteptat.

Maşina celor de la Google are o viteză maximă de 40 km pe oră aşa că relatările martorilor trebuie privite cu circumspecţie.

Noile maşini prototip ale celor de la Google au parcurs până în prezent peste 1,9 milioane de kilometri fără şofer, fără niciun incident în trafic.

GadgetReport.ro relata, anterior, ca Google Car are doua locuri si numai doua butoane, unul de START si altul de STOP. In rest, toate functiile masinii sunt preluate de pilotul automat.

„Maşina nu are volan, pedale de accelerație sau de frână. Sistemele noastre informatice și senzorii vor face toată treaba, a declarst responsabilul de proiect Chris Urmson.

“Am pornit acest proiect de la o foaie alba de hartie, intrebandu-ne cum am putea face o masina care sa nu aiba nevoie de sofer”, a declarat  directorul Self-Driving Car Project de la Google.

“Senzatia pe care o ai este ca si cum te-ai plimba cu o masina de la Disneyland. Ca sa te deplasezi cu masina, nu trebuie decat sa ii setezi traseul, din aplicatia de telefon, si sa te asezi linistit pe bancheta”, a declarat acesta.

Google spera ca in urmatorii ani sa ajunga la un produs de serie. Masina ar urma sa atinga viteza maxima de 100 de kilometri pe ora si sa beneficieze de toate standardele de securitate.