Facebook, anchetata din cauza programului de recunoastere faciala

Data: 16/08/2012 | Autor: .

Autoritatea de protectie a datelor din Germania a redeschis o investigatie impotriva retelei de socializare Facebook cu privire la tehnologia de recunoastere faciala. Facebook este acuzata ca realizeaza o vasta baza de date fotografice fara acordul utilizatorilor.

Comisarul pentru protectia datelor din Hamburg, Johannes Caspar, a declarat ca a redeschis investigatia, suspendata in luna iunie, dupa ce compania nu a putut fi convinsa sa isi schimbe politica.

„Ne-am intalnit de mai multe ori cu reprezentantii Facebook, dar nu am obtinut cooperare din partea lor in aceasta problema”, a declarat Johannes Caspar, potrivit New York Times, citat de Ziare.com

Facebook a creat un sistem de recunoastere faciala care le permite utilizatorilor sa isi identifice prietenii in pozele incarcate pe site-ul de socializare. Software-ul de recunoastere faciala le sugereaza utilizatorilor cine sunt persoanele din fotografii pentru a le pune un tag.

Autoritatea de protectie a datelor din Germania cere companiei sa distruga toata baza de date fotografice si sa obtina mai intai consimtamantul utilizatorilor inainte sa creeze un fisier digital.