Facebook, anchetata din cauza programului de recunoastere faciala

Data: 16/08/2012 | Autor: .

Autoritatea de protectie a datelor din Germania a redeschis o investigatie impotriva retelei de socializare Facebook cu privire la tehnologia de recunoastere faciala. Facebook este acuzata ca realizeaza o vasta baza de date fotografice fara acordul utilizatorilor.

Comisarul pentru protectia datelor din Hamburg, Johannes Caspar, a declarat ca a redeschis investigatia, suspendata in luna iunie, dupa ce compania nu a putut fi convinsa sa isi schimbe politica.

„Ne-am intalnit de mai multe ori cu reprezentantii Facebook, dar nu am obtinut cooperare din partea lor in aceasta problema”, a declarat Johannes Caspar, potrivit New York Times, citat de Ziare.com

Facebook a creat un sistem de recunoastere faciala care le permite utilizatorilor sa isi identifice prietenii in pozele incarcate pe site-ul de socializare. Software-ul de recunoastere faciala le sugereaza utilizatorilor cine sunt persoanele din fotografii pentru a le pune un tag.

Autoritatea de protectie a datelor din Germania cere companiei sa distruga toata baza de date fotografice si sa obtina mai intai consimtamantul utilizatorilor inainte sa creeze un fisier digital.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.