Facebook, cel mai mare cimitir virtual

Data: 15/06/2018 | Autor: .

 

Facebook, cel mai mare cimitir virtual

Facebook va deveni în următorii ani cel mai mare cimitir virtual din lume. Potrivit experţilor de la Universitatea din Massachusetts, reţeaua de socializare va avea, peste câţiva zeci de ani, mai multe conturi de oameni decedaţi decât de persoane aflate în viaţă, relatează GadgetReport.ro

Hachem Sadikki, doctorand la University of Massachusetts, a declarat că marea problemă a Facebook-ului, în prezent, este că nu şterge conturile utilizatorilor care au decedat.

“Când Facebook are confirmarea că un utilizator a murit, transformă contul acestuia într-un fel de memorial. Singura modalitate prin care poate fi şters un profil este prin obţinerea datelor de autentificare în acesta”, a afirmat expertul.

Hachem Sadikki a calculat că, dacă Facebook nu va găsi o soluţie, reţeaua de socializare va avea în anul 2098 predominant mai multe conturi de oameni morţi decât vii.

Facebook are în prezent peste 1,8 miliarde de utilizatori în întreaga lume. În România, reţeaua are 8,3 milioane de conturi active, dintre care 1,9 milioane în Bucureşti.

Raportul dintre persoanele care utilizează rețeaua de socializare Facebook este net în favoarea bărbaților, cu 58,82% din totalul conturilor. Femeile utilizează Facebook în proporție de 41,18%, în timp ce, din punct de vedere al stării civile, persoanele căsătorite sunt pe primul loc (63,12%), urmate de persoanele singure, cu 25,25% din total, și persoanele aflate într-o relație (10,22%).