Facebook, lovitură pe piaţa media. Va transmite meciurile din Champions League

Data: 28/06/2017 | Autor: .
Facebook, lovitură pe piaţa media. Va transmite meciurile din Champions League

Facebook va transmite Champions League

După ce a anunţat că va dezvolta propria ofertă de filme şi seriale, Facebook face un nou pas, semnificativ, în tentativa de a se impune decisiv pe piaţa media. Reţeaua de socializare a anunţat că a semnat un acord cu Fox Sports pentru a transmite în direct partidele din Champions League din sezonul 2017-2018, relatează GadgetReport.ro

Potrivit Bloomberg, în baza acordului cu divizia de sport din cadrul 21st Century Fox Inc, Facebook Inc.va transmite cele mai importante două partide din fiecare etapă din grupele Champions League, patru din şaisprezecimi şi 16 meciuri din sferturile de finală.

Niciuna dintre companii nu a furnizat date privind tranzacţia financiară aflată în spatele înţelegerii.

Transmisiile din Champions League sunt incluse în strategia Facebook de a-şi creşte veniturile din publicitate.

Facebook are marele avantaj că are o audienţă extrem de bine definită, compania putând livra informaţii exacte despre cine se uită la meciuri (vârstă, profesie, pasiuni etc.) şi să vândă, astfel, publicitate contextuală.

Facebook a înregistrat o audienţă de 3,7 milioane de utilizatori la meciul umanitar organizat, anul trecut, de Wayne Rooney, între Everton şi Manchester United.

Datele Facebook arată că peste 34 de milioane de oameni au interacţionat pe reţeaua de socializare doar pe tema finalei Champions League, câştigată de Real Madrid, numărul postărilor depăşind 98 de milioane.

Facebook a semnat, anterior, un contract de transmisie live a meciurilor din campionatul mexican de fotbal şi cel american. Fox Sports deja produce un show de profil pentru Facebook, difuzat săptămânal.