Facebook pregateste primul sau telefon

Data: 28/05/2012 | Autor: .

Facebook lucreaza la dezvoltarea primului sau smartphone care, bineinteles, va avea o interfata speciala dedicata retelei de socializare.

Potrivit The New York Times, lansarea unui telefon Facebook este una dintre ambitiile fondatorului retelei, Mark Zuckerberg.

Acesta a angajat cateva zeci de ingineri si dezvoltatori de software care au lucrat la Apple pentru a realiza noul telefon.

Facebook nu este la prima tentativa de a aduce Facebook mai aproape de utilizatorii retelei. A lansat impreuna cu HTC telefoanele ChaCha si Salsa, care au butoane dedicate pentru accesul la Facebook.

Potrivit NYT, Zuckerberg vrea insa un telefon in exclusivitate, asa ca a dezvoltat proiectul Buffy. Smartphone-ul ar urma sa fie lansat in 2013.

Un angajat Facebook, citat de New York Times, a declarat ca telefonul face parte din planurile Facebook de dezvoltare a serviciilor, alaturi de oferta de filme, muzica si alte modalitati de divertisment.

Cel mai probabil, noul telefon Facebook va rula o versiune speciala de Android cu acces direct la noul Facebook Store, o pagina de internet de unde vor putea fi descarcate aplicatii dedicate.